De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?"— Transcript van de presentatie:

1 Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?

2 Discipel Nodig: Leraar Lerende houding

3 Preek 3 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel binnen de gemeente? Preek 4 Discipelschap: ‘leren door te doen’ binnen de gemeente.

4 Gods plan: de kerk Leren leven vanuit zijn geweldige aanbod: het verbond van genade Jezus komt naar je toe: – Zijn leven ontvangen Sacramenten: doop en avondmaal het Woord: de bijbel

5 Joh 1: 14-18 Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. Van hem getuigde Johannes toen hij uitriep: ‘Hij is het over wie ik zei: “Die na mij komt is meer dan ik, want hij was er vóór mij!”’ Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt. De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen. Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

6 God laat zijn woord mens worden

7 LOGOS: Expressie, uiting van Gods innerlijke beraadslagingen of overwegingen. God laat zijn woord mens worden, zodat wij het echt kunnen begrijpen. Alleen op deze manier kunnen wij echt veranderen.

8 De bijbel open De (onvolmaakte) preek Samen lezen, studeren, discussiëren Hulp van de Heilige Geest Jezus ontmoeten

9 1 Cor 14: 29 Laat van hen die profeteren er telkens twee of drie spreken; daarna moeten de anderen het beoordelen. Discipel: wil zijn leven laten veranderen door het Woord. – Vragen aan de spreker: wijst Hij naar Jezus? – Kijken naar jezelf: boos? bang? – In gesprek met elkaar

10 Gemeente van discipelen: – verlangen om samen de bijbel lezen – samen de waarheid van de bijbel ontdekken – gehoorzamen Luc 1: 38 Maria: Mij geschiede naar uw woord (NBG) Keuze om te gehoorzamen, ook in moeilijke dingen! Hulp van de Heilige Geest

11 1 Cor 14: 26 Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn. Vers 31 U kunt ieder op uw beurt profeteren, zodat ieder van u kan worden onderwezen en bemoedigd.

12 1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.

13 Samenvatting Discipel zijn is leren van Jezus Hij komt door het Woord, de bijbel naar jou toe Hij wil ons door het Woord veranderen en vernieuwen Samen studeren, discussiëren,vragen te stellen maakt ons een lerende gemeente van discipelen We hebben de hulp van de Heilige Geest en van elkaar nodig


Download ppt "Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?"

Verwante presentaties


Ads door Google