De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: God, de grote Bouwer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: God, de grote Bouwer."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: God, de grote Bouwer

2 Informatie voor onze gasten De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 5 jaar oud.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen: 1 e collecte is voor de kerk 2 e collecte is voor de kerkelijke kassen Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. D.V. volgende week hoopt ds. Weststrate in beide diensten voor te gaan.

4 Mededelingen Opgave voor de Happietaria uiterlijk dinsdag 1 maart 2016 (per briefje of mail) Jaarboekje CGK kunt u bestellen (fam. Kurvink of intekenlijst in de hal)

5 Liturgie zondag 28 februari Mededelingen ELB 40 * Stil gebed * Votum en groet Ps. 122: 1 Terugblik op de VBC Kinderen zingen Wetslezing Ps. 18: 9 NB Gebed Kinderen zingen Schriftlezing: Genesis 11: 1-9 Ps. 33: 5 en 28: 3 NB Preek Opw 167 Collecte Dankgebed * ELB 430: 3 * Zegen * Staande

6 Mededelingen

7 ELB 40

8 ELB 40: 1 In het begin lag de aarde verloren, in het begin in de duisternis; God sprak zijn woord en het licht werd geboren, ’t licht dat vandaag onze dag nog is.

9 ELB 40: 2 In het begin zijn de wolken de luchten, in het begin is de hemel ontstaan. God sprak zijn woord en de wateren vluchtten: zo bracht Hij scheiding en ruimte aan.

10 ELB 40: 3 In het begin is de aarde gekomen, in het begin uit de diepte der zee. In het begin kwam het gras en de bomen, bloeiden de bloemen en graasde het vee.

11 ELB 40: 4 In het begin zijn de sterren gaan branden, in het begin kwam de zon en de maan. Boven het land en de zee en de stranden wijzen zij wegen en tijden aan.

12 ELB 40: 5 In het begin kwamen vogels gevlogen, in het begin werd hun lied al gehoord. Vissen in ’t water, wat leeft op het droge: God schiep de dieren, elk naar hun soort.

13 ELB 40: 6 In het begin riep God mensen tot leven, in het begin was het woord in hun mond. Wat was het goed om op aarde te leven, wat was God blij dat de wereld bestond.

14 Stil gebed Votum en groet * Staande

15 Ps. 122: 1

16 Ik ben verblijd, wanneer men mij Godvruchtig opwekt: zie, wij staan Gereed, om naar Gods huis te gaan; Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat ik bemin, Wij treden uwe poorten in; Daar staan, o Godsstad, onze voeten. Jeruzalem is wel gebouwd, Wèl saâmgevoegd; wie haar beschouwt, Zal haar voor 's Bouwheers kunstwerk groeten.

17 Terugblik op de VBC

18 Kinderen zingen Ja is ja en nee is nee Is je deur nog op slot

19

20

21

22 Wetslezing

23 Ps. 18: 9 NB

24 Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden, zijn woord is waar en zuiver t' allen tijde. Hij is een schild, een schuilplaats in de strijd, voor al wie bij hem zoekt naar veiligheid. Want wie is God, dan deze onze Here? Wie is de rots die alles kan trotseren? Alleen die God die mij met kracht omgordt, bij wie mijn levenspad een heilsweg wordt.

25 Gebed

26 Kinderen zingen Kijk daar een metselaar God kent jou

27 Schriftlezing: Genesis 11: 1-9

28 1 Heel de aarde had één taal en eendere woorden. 2 En het gebeurde, toen zij naar het oosten trokken, dat zij een vlakte in het land Sinear vonden. Daar gingen zij wonen. 3 En zij zeiden allen tegen elkaar: Kom, laten wij kleiblokken maken en die goed bakken! En de kleiblokken dienden hun tot steen en het asfalt diende hun tot leem. 4 En zij zeiden: Kom, laten wij voor ons een stad bouwen, en een toren waarvan de top in de hemel reikt, en laten we voor ons een naam maken, anders worden wij over heel de aarde verspreid!

29 5 Toen daalde de HEERE neer om de stad en de toren te zien die de mensenkinderen aan het bouwen waren, 6 en de HEERE zei: Zie, zij vormen één volk en hebben allen één taal. Dit is het begin van wat zij gaan doen, en nu zal niets van wat zij zich voornemen te doen, voor hen onmogelijk zijn. 7 Kom, laten Wij neerdalen en laten Wij hun taal daar verwarren, zodat zij geen van allen elkaars taal zullen begrijpen. 8 Zo verspreidde de HEERE hen vandaar over heel de aarde, en zij hielden op met het bouwen van de stad. 9 Daarom gaf men haar de naam Babel; want daar verwarde de HEERE de taal van heel de aarde, en vandaar verspreidde de HEERE hen over heel de aarde.

30 Ps. 33: 5 en 28: 3 NB

31 Ps. 33: 5 NB Van waar Hij woont, in 't licht verheven, ziet God op deze aarde neer. Al wat door mensen wordt bedreven, een open boek is 't voor de Heer. Woord voor woord te lezen is voor Hem hun wezen, want Hij vormt hun hart. Wat zij ook verzinnen, heimelijk beginnen, wordt door Hem ontward.

32 Ps. 28: 3 NB Omdat zij op het werk des Heren niet letten, noch zijn daden eren, zal Hij bespotten, wat zij spreken, en wat zij bouwen zal Hij breken, dat het tot stof wordt in de wind en niemand meer hun standplaats vindt.

33 Preek

34

35

36 Schriftlezing en tekst: Genesis 11: 1-9 God, de grote Bouwer Zingen na de preek Opw 167

37

38 Opw 167: 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot Zijn eer.

39 Opw 167: 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is. En Zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. 't Werk van God is niet te keren omdat Hij erover waakt, en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

40 Opw 167: 3 Prijs de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

41 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk 2. Kerkelijke kassen Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

42 Dankgebed

43 ELB 430: 3 * Staande

44 ELB 430: 3 Dus bouw je huis op Jezus, de Rots, dus bouw je huis op Jezus, de Rots, en de zegen daalt dan neer. En de zegen daalt dan neer en ’t gebed stijgt op, en de zegen daalt dan neer en ’t gebed stijgt op, bouw je levenshuis op Hem. * Staande

45 Zegen * Staande

46 U bent vanmiddag weer van harte welkom !!


Download ppt "Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: God, de grote Bouwer."

Verwante presentaties


Ads door Google