De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groep 8 University Microben

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groep 8 University Microben"— Transcript van de presentatie:

1 Groep 8 University Microben
Bacteriën Bacteriën Les 1 Wat is een bacterie?

2 De komende vier lessen gaan we op onderzoek.
Bacteriën De komende vier lessen gaan we op onderzoek. We gaan op zoek naar het vieste plekje van de klas! Dat gaan we doen door te kijken waar de meeste bacteriën groeien! Dan moeten we natuurlijk wel eerst weten wat een bacterie is.

3 Les 1: wat is een bacterie? Les 2: onderzoek opzetten
Bacteriën Dit gaan we doen: Les 1: wat is een bacterie? Les 2: onderzoek opzetten Les 3: conclusie onderzoek Les 4: presenteren onderzoek

4 Maar nu eerst, wat is dat eigenlijk, een bacterie?
Bacteriën Maar nu eerst, wat is dat eigenlijk, een bacterie? Om daar achter te komen, ga je een woordweb maken een filmpje kijken en een tekst lezen!

5 bacteriën Wat weet je zelf eigenlijk al van bacteriën ?
Maak opdracht 1 van je werkboekje. bacteriën

6 En dan nu een filmpje! Kijk in je werkboekje en beantwoord de vragen!
Bacteriën En dan nu een filmpje! vanaf 2.39 tot 6.05 Kijk in je werkboekje en beantwoord de vragen! Weet jij ze allemaal?!

7 Vragen bij het filmpje:
Bacteriën Vragen bij het filmpje: 1. Hoeveel bacteriën heb je in je lichaam? 2. Hoeveel gram wegen die bacteriën? Hoeveel bacteriën zitten er op 1 speldenknop? Welke vormen hebben bacteriën? 3 Hoe eten bacteriën? 6. Hoe planten bacteriën zich voort? Na hoeveel uur heb je een speldenknop vol bacteriën? Wanneer zijn bacteriën ontdekt? Door wie zijn bacteriën ontdekt? 10. Zonder bacteriën ga je dood waar/niet waar

8 Je weet nu al een heleboel van bacteriën.
Maar er is nog veel meer te ontdekken! Lees de tekst op bladzijde 2 en 3. Maak daarna de vragen.

9 Bacteriën Vragen bij de tekst 1. Zet de woorden bacterie, microbe, schimmel, parasiet en virus op de juiste plek in de woordparaplu.

10 2. Wat is een ander woord voor microbe?
Bacteriën Vragen bij de tekst 2. Wat is een ander woord voor microbe? 3. Wat is een kenmerk van een microbe? 4. Een virus is groter dan een bacterie waar/niet waar 5. Van alle bacteriën word je ziek waar/niet waar Omdat 6. Een paddenstoel is een microbe? waar/niet waar

11 Bacteriën Je weet nu wat bacteriën zijn. Ook weet je dat de hele wereld vol microben zit. Volgende week gaan we op onderzoek! We gaan op zoek naar het vieste plekje in en rond de klas!


Download ppt "Groep 8 University Microben"

Verwante presentaties


Ads door Google