De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn."— Transcript van de presentatie:

1 SCHEPPING EN VERWONDERING

2 De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn grootheid als de enige God al in Genesis 1 laat zien

3 SCHEPPING EN VERWONDERING Wie God is bepaalt ook hoe we naar Genesis 1 kijken. Hoe we kijken naar het hoe en dat. De HERE laat in de schepping zien wie Hij is en dat heeft ook beslissende invloed als we nadenken over Zijn voorzienigheid.

4 SCHEPPING EN VERWONDERING De HERE laat Zijn grootheid in de schepping zien. Je ziet dat in de Bijbel steeds weer terugkomen: Bijvoorbeeld Job 38-41 De HERE laat zien hoe klein wij zijn tegenover Hem Job 38:4,5,19-21

5 SCHEPPING EN VERWONDERING “Waar was u toen Ik de aarde grondvestte? Maak het bekend, als u echt inzicht hebt. Wie heeft haar afmetingen bepaald? U weet het immers wel. Of wie heeft het meetlint over haar uitgespannen? ………Waarheen is de weg waar het licht woont? En de duisternis, waar is zijn woonplaats, zodat u die naar zijn gebied kunt brengen, en dat u de paden naar zijn huis kunt opmerken? U weet het vast wel, want u was toen al geboren, en uw dagen zijn groot in aantal.”

6 SCHEPPING EN VERWONDERING “HEERE, onze Heere, hoe machtig is Uw Naam op de hele aarde! U Die Uw majesteit getoond hebt boven de hemel. ……. Als ik Uw hemel zie, het werk van Uw vingers, de maan en de sterren, die U hun plaats gegeven hebt, wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt, en het mensenkind, dat U naar hem omziet?” Psalm 8:2,4,5

7 SCHEPPING EN VERWONDERING Wat de HEERE gedaan heeft en ook gaat doen, gaat onze scheppingsmogelijkheden te boven. Dat geldtvoor: de schepping de verlossing de voorzienigheid de herschepping.

8 SCHEPPING EN VERWONDERING Verlossing: Op weg naar de Verlosser uit Sara een kind geboren. Bij Christus geboorte zelfs uit een maagd zonder menselijk sperma. Genesis 18:14; Lukas 1:37 Voorzienigheid: Jozua zon sta stil; de zonnewijzer van Hizkia. Jozua 10 Herschepping: Ineens is er de volkomen verandering door Zijn werk. Rom 8:18-23

9 SCHEPPING EN VERWONDERING Wie is de Schepper? “Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is, Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.” Efeze 3:20,21

10 SCHEPPING EN VERWONDERING Rom 4:17: “zoals geschreven staat: Ik heb u tot een vader van vele volken gemaakt. Dit was hij tegenover Hem in Wie hij geloofd heeft, namelijk God, Die de doden levend maakt, en de dingen die niet zijn, roept alsof zij zijn.“ Hebr 11:3: “Door het geloof zien wij in dat de wereld tot stand gebracht is door het Woord van God, en wel zo dat de dingen die men ziet, niet ontstaan zijn uit wat zichtbaar is.”

11 SCHEPPING EN VERWONDERING In de schepping zie je dus iets van God. De heerlijkheid van de schepping laat zien hoe God is en dan is Hij nog veel groter. Daarbij moet je bedenken dat wij de dood en vijandschap door onze schuld in de schepping hebben gebracht.

12 SCHEPPING EN VERWONDERING De hele schepping zingt dan ook in de hemel de lof op de ene levende God, de Schepper: “En telkens wanneer de dieren heerlijkheid, eer en dank brachten aan Hem Die op de troon zat en Die leeft in alle eeuwigheid, wierpen de vierentwintig ouderlingen zich neer voor Hem Die op de troon zat, aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid, en wierpen hun kronen neer vóór de troon en zeiden: U bent het waard, Heere, te ontvangen de heerlijkheid, de eer en de kracht, want U hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil bestaan zij en zijn zij geschapen.” Openb 4:9,11

13 SCHEPPING EN VERWONDERING De schepping is het werk van de enig levende God die er altijd was en altijd zijn zal. Van de ene die God is en die meer is dan de hele schepping samen en daarom de eer en de lof van heel de schepping verdiend heeft. Hij heeft er recht op dat Hij zo in verwondering vereerd wordt. Zo zien we ook de werkelijkheid.


Download ppt "SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google