De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over."— Transcript van de presentatie:

1

2 Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over biobrandstoffen is klaar om te flare up opnieuw met Duitse onderzoekers beweren te hebben gevonden bewijsmateriaal dat biodiesel Europese- geproduceerde niet voldoet aan de doelstellingen van de duurzaamheid opgeëist door Brussel. Twee deskundigen Friedrich Schiller Universiteit in Jena zeggen acht uit hun 10 tests op lokaal geproduceerde koolzaad biodiesel niet aan te tonen de 35% broeikasgasreducties beloofd. In de meeste gevallen was het onder 30%. Het gebruik van biobrandstoffen worden verder ondermijnd wanneer het doel van de emissies van de EU toeneemt, zoals gepland, tot 50% in vijf jaar tijd. Gernot Pehnelt en Christoph Vietze ook beweren dat hun werk is ondermijnd door een gebrek aan samenwerking van de Europese Unie die zij is op het defensief geloven over opkomen voor lokale energiegewassen.

3 “Onze resultaten wijzen erop dat de ‘duurzaamheid’ van koolzaad biodiesel in de interpretatie van de [EU] richtlijn inzake hernieuwbare energie is op zijn best twijfelachtig en in de meeste gevallen gewoon niet te rechtvaardigen,” zei Pehnelt. “Wat we nodig hebben is transparantie. De Europese Commissie aarzelt om alle achtergrondgegevens van de te publiceren en belooft te komen met nieuwe berekeningen voor individuele biobrandstoffen maar zij hebben niet komen met alle waarden die nog.” Biobrandstoffen zijn beschuldigd door de VN en anderen duwen van wereld voedselprijzen, en verergert het effect van de meest ernstige droogte in de Verenigde Staten in een halve eeuw. ONS wetgevers opgeroepen de bescherming van het milieu agentschap deze maand op te heffen haar ethanol mandaat dat 40% van de Amerikaanse maïs gewas wordt omgezet in biodiesel is bepaald. Het Amerikaanse ministerie van landbouw zei dat de maïs opbrengst zou de laagste voor 17 jaar, verhoging van de graanprijzen van als het betekent dat er meer vraag naar tarwe als diervoeder worden gebruikt. Van de EU gebrek aan transparantie op biobrandstoffen heeft al aangevochten door niet- gouvernementele organisaties (NGO’s) zoals Client aarde, en de Duitse academici zeggen hun problemen spelen in de handen van degenen die geloven dat Brussel de voordelen van lokale koolzaad opzettelijk is overdreven om politieke redenen.


Download ppt "Studie zegt EU-gegroeid koolzaad biodiesel daalt onder 35% marker, gewicht toe te voegen aan oproepen tegen voedsel biobrandstoffen De groeiende rij over."

Verwante presentaties


Ads door Google