De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed."— Transcript van de presentatie:

1 Pasen! Jezus is opgestaan!

2 God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed. Bent u er dan, bent u erbij? Maakt u ons weer een beetje blij? Geeft u ons dan weer moed? We steken een kaars aan. Dat licht brengt ons bij u, want u lijkt op dat warme licht. Er komt een gloed op ons gezicht. ‘t Wordt fijner met elkaar. We steken een kaars aan. Dat licht brengt ons bij u. Dat licht zegt wat ik zeggen wil. We worden samen even stil. 't Wordt fijner met elkaar. …want u lijkt op dat warme licht. Er komt een gloed op ons gezicht. 't Wordt fijner met elkaar. Gebed

3 Welkom

4 Hosanna, hosanna, hoera, hoera! We hebben een koning, halleluja Hosanna, hosanna, hoera hoera! We zingen voor hem: in de gloria Hij komt op een ezel Hij rijdt door de stad We hebben nog nooit zo’n koning gehad Hosanna, hosanna, hoera, hoera! We hebben een koning, halleluja Hosanna, hosanna, hoera hoera! We zingen voor hem: in de gloria Hij komt ook bij ons Al zijn we nog klein Hij wil in ons hart de koning zijn Hosanna, hosanna, hoera, hoera! We hebben een koning, halleluja Hosanna, hosanna, hoera hoera! We zingen voor hem: in de gloria

5 God Heeft De Wereld Zo Lief Gehad God heeft de wereld zo liefgehad Dat Hij zijn Zoon heeft gegeven Dat ieder kind dat in Hem gelooft Eeuwig zal leven Jezus, Jezus 'k Buig me voor Uw troon Jezus, Jezus U bent Gods Zoon Ja ik weet zeker ik ben Zijn kind 't Staat in de bijbel geschreven Dat ieder kind dat in Hem gelooft Eeuwig zal leven Jezus, Jezus 'k Buig me voor Uw troon Jezus, Jezus U bent Gods Zoon

6 Een Echte Mensenvriend Ze hebben hem gevangen Dat heeft hij niet verdiend Jezus was toch altijd Een echte mensenvriend Ze doen hem pijn ze doen hem pijn Dat heeft hij niet verdiend Ze hebben hem gekruisigd Dat heeft hij niet verdiend Jezus was toch altijd Een echte mensenvriend Nu gaat hij dood nu gaat hij dood Dat heeft hij niet verdiend Maar nu is hij weer levend Dat heeft hij wel verdiend Jezus was toch altijd Een echte mensenvriend Hij is er weer hij is er weer Dat heeft hij wel verdiend Hij is bij jou hij is bij mij Een echte mensenvriend!

7 Ik, ik, ik Kind: Wie is de eerste wie is de beste wie is de knapste van dit ogenblik? Wie is de mooiste wie is de slimste wie is de snelste? Ik ik ik!!! Want ik kan heel goed tekenen ben een kei in rekenen en zelfs van aardrijkskunde krijg ik echt een kick en alle volleyballen vang ik zonder vallen wie is nummer één? Ik ik ik! Antwoord koor: (of andere stem) O ja, je bent uniek maar jij bent niet alleen er zijn ook nog wat anderen om je heen die ook goed kunnen tekenen of keien zijn in rekenen of die in aardrijkskunde nog beter zijn dan jij en die ook volleyballen maar dan met z'n allen weet je wie dat zijn? Zij zij zij! Kind: maar... wie is de eerste wie is de beste wie is de knapste van dit ogenblik? Wie is de mooiste wie is de slimste wie is de snelste? Ik ik ik!!! Antwoord: Oke, je bent uniek maar zo zijn er wel meer geef nou ook een keer aan anderen de eer het gaat toch niet om tekenen of kei te zijn in rekenen en zelfs aardrijkskunde gaat op een dag voorbij zullen we volleyballen lekker met z'n allen? Kom er dan maar bij dan wordt het: wij wij wij Samen: geen eerste de beste haantje de voorste geen slimste, geen snelste... maar wij wij WIJ! Tekst en muziek Elly Zuiderveld-Nieman Cd Kom, zing mee 11, lied 10

8 Het Paasverhaal

9 Op een ezelin reed Jezus Jeruzalem binnen. De mensen zwaaiden met palmtakken. Dit vieren wij nog als Palmpasen.

10 Er waren veel mensen die hadden een hekel aan Jezus. Ze bedachten gemene plannen.

11 Jezus vertelde aan zijn vrienden dat Hij zou sterven, en op de derde dag zou opstaan. ‘Ik geef mijn leven voor jullie,’ zei Hij. Dat was tijdens het laatste avondmaal.

12 Daarna waste Jezus persoonlijk de voeten van zijn vrienden. Dit was wel bijzonder want Jezus is natuurlijk hun ‘meester’. Hij leerde zijn vrienden veel over God.

13 Tijdens het eten voorspelde Jezus dat Petrus wel drie keer zou zeggen dat hij Jezus niet kende. Petrus kon niet geloven dat hij dat zou doen.

14 Na het laatste avondmaal ging Jezus naar de tuin van Getsemané, waar hij helemaal alleen wilde bidden tot God. Hij was eigenlijk best wel bang! Vlak daarna kwamen er soldaten aan. Ze waren op zoek naar Jezus.

15 Judas gaf Jezus een kus, zodat de soldaten wisten wie Jezus was en wie ze mee moesten nemen. Judas was één van de vrienden van Jezus.

16 Om Jezus aan te wijzen kreeg Judas dertig zilveren munten. Toen Jezus meegenomen was kreeg Judas heel erg veel spijt.

17 Petrus wilde Jezus helpen. Maar toen de soldaten aan Petrus vroegen of hij een vriend van Jezus was, zei hij wel drie keer dat hij Jezus helemaal niet kende.

18 De rechters kon niets bedenken wat Jezus verkeerd had gedaan.Tenslotte vroegen ze: ‘Ben jij de Christus, de zoon van God?’ En Jezus antwoordde: ‘Ja dat ben ik!’

19 Hierna brachten ze Jezus naar Pilatus, hij moet beslissen wat er met Jezus moet gebeuren. De mensen roepen dat Jezus gekruisigd moet worden. Pilatus zegt dat dat goed is.

20 Jezus moet een heel stuk zijn eigen kruis dragen. Dat is erg zwaar.

21 Aan het kruis is Jezus gestorven.

22 Jezus wordt van het kruis gehaald en Jozef van Arimatea wikkelde het lichaam van de Heer in doeken en legde het graf in de tuin van Jozef van Arimatea. Het graf was in de rotsen uitgehouwen.

23 Drie vrouwen gingen na drie dagen naar het graf van Jezus. Daar zagen ze een Engel en die zei: Jezus is opgestaan uit de dood. Hij leeft!

24 Als we in Jezus geloven hoeven we niet bang te zijn voor de dood. Wij zullen met Jezus eeuwig leven bij de Here God.

25 Gedicht Als ik in goede aarde sta, de zon voel op mijn huid, als jij me warme woorden geeft, dan voel ik: álles in me leeft, dan groei ik fleurig uit. Ik kom tot bloei, de knop ontvouwt, ik word wie ik mag zijn. Ik strooi mijn eigen kleur in ‘t rond, en die maakt onze wereld bont en geeft haar zonneschijn. Maar als je mij geen warmte geeft en ik me dus verstop; als ik van jou er niet mag zijn, dan voel ik me zo vres’lijk klein en blijf ik in de knop

26 Laat de kinderen tot Mij komen Laat de kinderen tot Mij komen, alle alle kind’ren. Laat de kind’ren tot Mij komen, niemand mag ze hind’ren. Want de poorten van mijn rijk staan voor kind’ren open, laat ze allen groot en klein bij Mij binnen lopen. Laat de mensen tot Mij komen over alle wegen. Laat de mensen tot Mij komen, houdt ze toch niet tegen! Want de poorten van mijn rijk gaan ook voor hen open. Als ze aan een kind gelijk bij Mij binnen lopen.

27 Hij zal er zijn Hoe moet je Hem noemen die ons uit Egypte leidt? Hoe is de naam van wie uit slavernij bevrijdt? Dat gaat je niet aan, dat zul je wel zien, Hij zal er zijn nu al misschien. Hoe kun je Hem roepen wanneer Hij je helpen moet? Heb je aan God iets als Hij dan geen daden doet? Maar Hij zal er zijn, je kunt erop aan, Hij heeft beloofd met je mee te gaan. Je kunt Hem niet dwingen te doen wat jij nodig vindt. Weet je dan wel wat je van Hem verwachten kunt? Een God die als mens bij mensen verschijnt; Hij zal het doen, Hij zal er zijn. Tekst Karel Deurloo Muziek Harry Hoogenberg en Joep Wanders Tekst uit Zingen in de tijd KOK cd Kom, zing mee 10 lied 2

28

29 Weet je dat de lente komt? Weet je dat de lente komt, Lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt Alles loopt weer uit De eerste zonnestralen Ze tint’len op je huid De eerste bloemen bloeien De eerste vogel fluit Weet je dat de lente komt, Lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt Alles loopt weer uit Weet je wel dat Jezus leeft, Jezus leeft, Jezus leeft Weet je wel dat Jezus leeft Hij is opgestaan! Ze hadden hem gekruisigd En in een graf gedaan Maar na drie donkere dagen Is Hij weer opgestaan! Weet je wel dat Jezus leeft, Jezus leeft, Jezus leeft Weet je wel dat Jezus leeft Hij is opgestaan!

30 Fijne Paasdagen!


Download ppt "Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed."

Verwante presentaties


Ads door Google