De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Discrepantie gemaal Stortemelk Dennis Brandwacht, teammanager Watertoezicht waterschap Zuiderzeeland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Discrepantie gemaal Stortemelk Dennis Brandwacht, teammanager Watertoezicht waterschap Zuiderzeeland."— Transcript van de presentatie:

1 Discrepantie gemaal Stortemelk Dennis Brandwacht, teammanager Watertoezicht waterschap Zuiderzeeland

2 In 1970

3 Wet verontreiniging oppervlaktewateren 1970 =Waterwet sinds 2009 Vergunningenstelsel voor lozingen (direct en indirect) Normstellingen waterkwaliteit Heffingenstelsel

4 2016

5 Heffingenstelsel Waterwet Zuiveringsheffing (lozing in de riolering) Verontreinigingsheffing (lozing in het oppervlaktewater)

6 Heffingenstelsel Waterwet De heffingen worden ingezet om de kosten te dekken voor de maatregelen die worden getroffen om verontreiniging van het oppervlaktewater te voorkomen of tegen te gaan. Welke kosten? Gemalen en afvalwaterzuiveringsinstallaties Schoon maken van het water en baggeren.

7 Heffingenstelsel Waterwet De zuiveringsheffing is bestemmingsheffing “De vervuiler betaalt” Voor al in het begin een sterk regulerende werking, en nog steeds…. Voorbeelden van regulerende werking: Vuillast beperken en/of voorzuiveren

8 Heffingenstelsel Waterwet Maatstaf voor de heffing: Zuurstofbindende stoffen in het afvalwater uitgedrukt in vervuilingseenheid (VE): 1 (VE) = gebaseerd op de gemiddelde vervuiling door zuurstofbindende stoffen door een persoon per etmaal., Tarief 2016 Zuiderzeeland € 57,38 Een huishouden betaalt 3 VE = 172,14 euro Bedrijven betalen op basis van het ingenomen water (tabel bedrijf) of metingen (meetbedrijf).

9 Discrepantie De definitie van discrepantie volgens de Dikke van Dale is: Onderlinge afwijking, het uiteenlopen, tegenstrijdigheid.

10 Discrepantie afvalwater -Het aantal inwonerequivalenten (gemeten belasting van afvalwater op een gemaal /zuivering), is niet gelijk aan het aantal vervuilingseenheden (kosten die bij vervuilers in rekening worden gebracht). -Oftewel er is een verschil in het aantal vervuilingseenheden dat binnenkomt en de kosten die bij vervuilers in rekening worden gebracht. -Dit verschil tussen inwonerequivalenten (IE) en vervuilingseenheden (VE) wordt bij het waterschap bedoeld met discrepantie.

11 Discrepantie schematisch

12 Schematische weergave discrepantie rioolgemaal Stortemelk

13 VERKLARINGEN VOOR DISCREPANTIE -Klasse indeling (belasting) van (visverwerkende) industrie; - Foute aansluiten riolering; -Verontreinigingen die ontstaan bij werkzaamheden op verhard oppervlak. Deze oppervlakken zijn als schoon aangemerkt.

14 Voorbeelden

15

16

17 Project Discrepantie Stortemelk -Wie: -Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn (GBLT) -Gemeente Urk / Omgevingsdienst -Waterschap Zuiderzeeland -Wat -Adressen vergelijk -Bezoeken aan bedrijven

18 Vragen ??????


Download ppt "Discrepantie gemaal Stortemelk Dennis Brandwacht, teammanager Watertoezicht waterschap Zuiderzeeland."

Verwante presentaties


Ads door Google