De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Energie café 3 september 2014 Thema-avond zonnepanelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Energie café 3 september 2014 Thema-avond zonnepanelen."— Transcript van de presentatie:

1 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Energie café 3 september 2014 Thema-avond zonnepanelen

2 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Programma 19:00Inloop 19:30Informatie over pv-panelen techniek en voorbeelden financiën collectieve inkoop ontwikkelingen salderen (energiebelastingstelsel) 21.00Vragen? 21.30Afsluitend: borrel (op eigen kosten)

3 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Terugblik Openingsbijeenkomst 19 juni 2014, Soerendonk

4 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ Onafhankelijkheid en betaalbaarheid

5 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg  Zonne-energie is een veelbelovende vorm van energie die met het voortschrijden van de techniek steeds interessanter wordt.  De Nederlandse zon is perfect geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.  Zonnestroom is de meest duurzame vorm van stroom die er is, dit komt omdat bij de productie van elektriciteit uit zonlicht geen schadelijke stoffen en broeikasgassen vrijkomen.  Naast het feit dat zonnepanelen ontzettend duurzaam zijn, is het ook steeds vaker een goedkoper alternatief voor netstroom. Algemene Introductie

6 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg

7 1. Monokristallijn zonnepaneel De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. 2. Polykristallijn zonnepaneel In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. 3. Amorf zonnepaneel In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen, hier door zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement van de drie.

8 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg

9 75 webshops

10 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg 75 webshops 780 merken zonnepanelen

11 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg 75 webshops 780 merken zonnepanelen ??? Leveranciers

12 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Terugverdientijd

13 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg

14 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Wat u over zonnepanelen moet weten en wat leveranciers niet altijd melden! 1. Hoe zit het met de zonnepanelen garantie? Twee jaar garantie gegeven door de installateur. Vijf jaar fabrieksgarantie op de omvormer Tien jaar op de zonnepanelen. 2. Salderen blijft dat bestaan? Minister Kamp geeft aan dat de huidige regels voor saldering in 2017 wel eens kunnen veranderen. 3. Reiniging zonnepanelen Er wordt door veel leveranciers gezegd dat de zonnepanelen zelfreinigend zijn. Regelmatig schoonmaken kan tot 3% schelen. 4. Vooruitbetalen? Let op! Er zijn leveranciers bij die willen dat u vooruit gaat betalen. Op de zonnepanelen markt is er sprake van hevige concurrentie. Hierdoor is er veel prijsverschil en daarom moet u ook goed opletten met vooruitbetalen. Er zijn bedrijven die zelfs failliet gaan, omdat de concurrentie zo groot is. Kijkt u daarom eerst op internet hoe een bedrijf het doet of informeert u zich hierover voordat u vooruit gaat betalen. Het is beter dat u betaalt bij de levering om problemen uit te sluiten.

15 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Collectief inkopen

16 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Wijzigingen Energiebelasting stelstel Zonnepanelen zijn op het moment rendabel om dat ze belasting vermijden: 1 kWh is ongeveer bestaat voor 73% uit belasting (energiebelasting, BTW en SDE-toeslag)! Verder ontvang iedereen 385 euro heffingskorting per jaar op hun energie- rekening. Mensen met een energieneutraal huis/huishouden krijgen nu al belastinggeld terug, over belasting die ze niet hoeven te betalen. Het huidige beleid kan tot 2020 ongewijzigd blijven. Er kan een overgangsregeling komen. Waar wat, wanneer, en in welke mate? Dat weten we als het zover is. Daarom is het goed je ervan bewust te zijn dat een rendementsberekening die we doen op basis van het huidige belastingstelsel, uiteindelijk anders uit kan pakken.

17 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Stel: salderen vervalt! Wat verandert er dan? Als voorbeeld hebben we een berekening gedaan waarbij de terugverdientijd is uitgezet tegen het % van zonnestroom wat je direct gebruikt, en dus niet hoeft te salderen. 60% direct gebruik is goed haalbaar wanneer je je energie slim managet. In dat geval gaat de terugverdientijd van 7,6 naar 10 jaar. Maar blijft het een rendabele investering!

18 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Matchen van vraag en aanbod

19 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Vragen

20 coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Thema volgend energie café: Overstap avond! Datum volgt.

21 Coöperatie Cranendonck – ‘Power to the People’ coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Tijd voor ‘n drankje….


Download ppt "Coöperatie cranendonck Energie, onze zorg Energie café 3 september 2014 Thema-avond zonnepanelen."

Verwante presentaties


Ads door Google