De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben."— Transcript van de presentatie:

1 De kip!

2 Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben een snavel. De haan Heeft mooie, gekleurde veren. De haan is groter dan de kip. De haan heeft een staart van lange veren. De haan heeft een grote kam op zijn hoofd. De veren van de haan hebben ook verschillende kleuren.

3 Wat weten we nog meer van een kip? Het geluid dat kippen maken heet ‘tokkelen’. Een haan kraait. Kippen lopen op 2 poten. Een kip heeft 2 vleugels. Kippen leggen eieren. De snavel van een kip. De kam van een haan. Dit wordt ook wel een hanenkam genoemd.

4 Wat eten kippen eigenlijk? Gemengd graan. Broodkruimels. Insecten als pieren en wormpjes. Water.

5 Hoe komt de kip aan zijn voedsel? Gemengd graan: - Granen zijn gedroogde zaden van grassoorten. Bijvoorbeeld tarwe en rogge. -In gemengd graan zitten vele soorten graan, maïs en zonnebloempitten. - Graan groeit op het land, dat land noemen we een akker. Broodkruimels: -Van graankorrels maken we meel. - Dit meel gebruikt de bakker om brood van te bakken. Restjes: -Gekookt eten, zoals: groenten, aardappelen, soep, frietjes en deegwaren. Insecten: - Kippen ‘pikken’. Af en toe pikken ze een worm uit de grond en eten die op. Een akker met tarwe: Van meel wordt brood gemaakt:

6 Wij geven de kip eten, maar de kip is voor ons ook eten! De eieren: Uitbroeden tot kuikentjes. Eieren kun je op verschillende manieren eten: gekookt, gebakken of om bijvoorbeeld cake mee te bakken. De kip: Het vlees van de kip wordt door de mens gegeten.

7


Download ppt "De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben."

Verwante presentaties


Ads door Google