De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voortgang. Mijn voortgang in python Binaire getallen De computer gebruikt binaire getallen om alles te doen. Het is de taal waarin de computer praat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voortgang. Mijn voortgang in python Binaire getallen De computer gebruikt binaire getallen om alles te doen. Het is de taal waarin de computer praat."— Transcript van de presentatie:

1 voortgang

2 Mijn voortgang in python

3 Binaire getallen De computer gebruikt binaire getallen om alles te doen. Het is de taal waarin de computer praat. Op de achtergrond is te zien hoe je de getallen 1 tot 30 maakt.

4 optellen met binaire getallen Als je binaire getallen bij elkaar moet optellen doe je dat anders dan met gewoon normale getallen. Als je binaire getallen optelt is het handig om ze onder elkaar te zetten. Je begint achteraan met optellen. Bij 1+1 moet je een 0 opschrijven onder de som en een 1 boven de volgende optelling. 1+1+1 wordt een 1 met een 1 bij de volgende rij. Bijvoorbeeld: Extra nummers111110 010101 +001111 =100100

5 Mmlogic In mmlogic kan je schakelingen maken om te kijken hoe de computer 1en en 0en om kan zetten. Voorbeeld van een gemaakte schakeling De witte puntjes achter sommige poorten zorgen ervoor dat het signaal wordt omgekeerd, dus van een 1 naar een 0


Download ppt "Voortgang. Mijn voortgang in python Binaire getallen De computer gebruikt binaire getallen om alles te doen. Het is de taal waarin de computer praat."

Verwante presentaties


Ads door Google