De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ledenvergadering De WMO op Slochter schaal.. Ledenvergadering Wat is de WMO. De WMO is een nieuwe zorgwet.De WMO is een nieuwe zorgwet. Legt de uiteindelijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ledenvergadering De WMO op Slochter schaal.. Ledenvergadering Wat is de WMO. De WMO is een nieuwe zorgwet.De WMO is een nieuwe zorgwet. Legt de uiteindelijke."— Transcript van de presentatie:

1 Ledenvergadering De WMO op Slochter schaal.

2 Ledenvergadering Wat is de WMO. De WMO is een nieuwe zorgwet.De WMO is een nieuwe zorgwet. Legt de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de gemeente neer.Legt de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de gemeente neer. Biedt de mogelijkheid om maatwerk te leveren.Biedt de mogelijkheid om maatwerk te leveren. Is officieel geen bezuinigingsmaatregel.Is officieel geen bezuinigingsmaatregel.

3 Ledenvergadering Waarom de WMO? De stijgende kosten voor de gezondheidszorg.De stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Mensen zolang mogelijk zelfstandig houden.Mensen zolang mogelijk zelfstandig houden. Anderen inschakelen bij de zorg. (mantelzorg)Anderen inschakelen bij de zorg. (mantelzorg) Oude wetten toepassen op de nieuwe situatie.Oude wetten toepassen op de nieuwe situatie.

4 Ledenvergadering Achtergrond.

5 Achtergrond.

6 Uitgangspunten bij de WMO. Zelf wat zelf kanZelf wat zelf kan Lokaal wat lokaal kanLokaal wat lokaal kan Verzekerd wat verzekerd moetVerzekerd wat verzekerd moet

7 Ledenvergadering Prestatievelden van de WMO. Bevorderen sociale samenhang en leefbaarheid van wijken en buurten; Op preventie gerichte ondersteuning van jeugdigen met problemen met opgroeien of ouders met opvoedingsproblemen; Geven van informatie, advies en ondersteuning; Ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers; Bevorderen van deelname aan het maatschappelijk verkeer en het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking of een chronisch psychisch of psychosociaal probleem;

8 Ledenvergadering Prestatievelden van de WMO. Verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking of een chronisch psychisch of psycho-sociaal probleem t.b.v. het behoud van hun zelfstandig functioneren of deelname aan het maatschappelijk verkeer; Maatschappelijke opvang & advies en steunpunten huiselijk geweld; Openbare geestelijke gezondheidszorg; Ambulante verslavingszorg.

9 Ledenvergadering Vrijwilligers in de WMO. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn de kurk waar de Wmo op drijft.Vrijwilligers en mantelzorgers zijn de kurk waar de Wmo op drijft. Vrijwilligers nemen op enig moment het besluit iets voor een ander te gaan doen.Vrijwilligers nemen op enig moment het besluit iets voor een ander te gaan doen. Mantelzorgers komen meestal onbedoeld in een situatie terecht waarin zij zorg leveren.Mantelzorgers komen meestal onbedoeld in een situatie terecht waarin zij zorg leveren. Beide groepen hebben ondersteuning nodig om hun werk te kunnen (blijven) doen.Beide groepen hebben ondersteuning nodig om hun werk te kunnen (blijven) doen. Zij verdienen dit ook. Zij verdienen dit ook.

10 Ledenvergadering De WMO in Slochteren. Traject van gesprekken met de doelgroep.Traject van gesprekken met de doelgroep. Behandeling van het deel huishoudelijke hulp.Behandeling van het deel huishoudelijke hulp. Opening van een (digitaal) lokaal loket.Opening van een (digitaal) lokaal loket. Openbare aanbesteding met partners.Openbare aanbesteding met partners.

11 Ledenvergadering De WMO in Slochteren.

12 Ledenvergadering Vragenronde.

13 ChristenUnie Slochteren. En de WMO… slochteren.christenunie.nl/dewmo slochteren.christenunie.nl/dewmo


Download ppt "Ledenvergadering De WMO op Slochter schaal.. Ledenvergadering Wat is de WMO. De WMO is een nieuwe zorgwet.De WMO is een nieuwe zorgwet. Legt de uiteindelijke."

Verwante presentaties


Ads door Google