De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18."— Transcript van de presentatie:

1 specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2016

2 LEES MIJ In deze powerpoint krijg je een korte preview van de digitale collectie voor PXL-Education. De volledige handleiding mét codes en stappenplannen vind je op Blackboard => PXL-Bibliotheek => Links en E-info = > E-info Succes! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

3 KleuteronderwijsLager OnderwijsSecundair Onderwijs Leerplannen OVSG + VVKBaODe Boeck Nieuwsbegrip Van In BingelVan InVan In + Van In DidditVan In Diddit Plantyn Scoodle Die Keure leraarskamerDie Keure (LSO)Die Keure (LSO) (volgt nog) Averbode WeZooz Academy WDM aardrijkskunde Het Archief voor Onderwijs MilaLila (Frans) N.B. Elke uitgeverij / applicatie heeft een specifieke manier van werken. Volg daarom altijd nauwgezet de instructies op die je terugvindt in de presentatie op BB. Indien het toch niet lukt, meld je je bij bibliotheek@pxl.be. Sarina zal je vragen dan z.s.m. beantwoorden.bibliotheek@pxl.be Overzicht digitale collectie (klik op de hyperlinks om te volgen / open de secties in de balk links) Overzicht per uitgever DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

4 Digitale toegang tot de leerplannen lager en kleuteronderwijs DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

5 Leerplannen digitaal Leerplannen GO! zowel voor kleuter- als lager onderwijs vrij toegankelijk (en dus niet opgenomen in de lijst) Leerplannen VSKO zowel voor kleuter- als lager onderwijs (VVKBaO) inloggen (zie volgende slides) Leerplannen OVSG zowel voor kleuter- als lager onderwijs inloggen (zie volgende slides) Leerplannen DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

6 Leerplannen digitaal Leerplannen OVSG a)algemene inlog b)leerdoelen, ET, OD + doelenboek kleuter c)leerdoelen, ET, OD + doelenboek lager Leerplannen OVSG DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

7 Leerplannen digitaal Leerplannen VSKO => VVKBaO 1 login voor zowel voor kleuter- als lager onderwijs inloggen met je PXL-login - opgelet: studentennummer@student.pxl.be of personeelsnummer@pxl.be (niet met je voornaam+naam!) studentennummer@student.pxl.bepersoneelsnummer@pxl.be Klik op een leerplan om als pdf te downloaden. Je kunt elk document doorzoeken met CTRL+F (bv. op zoekterm als ‘kleuter’) Leerplannen VVKBaO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

8 Leerplannen digitaal Leerplannen GO! vrij toegankelijk via http://www.g- o.be/sites/portaal_nieuw/Prikbord voorleerkrachten/Basisonderwijs/l eerplannen/Pages/default.aspx http://www.g- o.be/sites/portaal_nieuw/Prikbord voorleerkrachten/Basisonderwijs/l eerplannen/Pages/default.aspx Leerplannen GO! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

9 Nieuwsbegrip begrijpend lezen aan de hand van nieuwsartikels en actualiteit materialen steeds beschikbaar in 3 niveaus (zie ook archief) 1 user: steeds uitloggen na gebruik Niet te gebruiken in Internet Explorer, wel in Google Chrome en Mozilla Firefox. Databanken DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

10 De Boeck i-board: leerboek en werkboek inclusief de oplossingen, audio- en beeldfragmenten en extra links en afbeeldingen handige werkbalk om antwoorden te tonen en eigen notities en materiaal toe te voegen inloggegevens maak je zelf aan (zie Blackboard) De Boeck DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

11 Van In via Knooppunt extra materiaal bij de handboeken: oefenbestanden, toetsen, audio- en beeldfragmenten, oplossingen en de correlatie met de leerplannen etc. maar liefst 811 licenties, inclusief digitale bordboeken ‘Bordboek Plus’ inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft en vervolgens inlogt (zie volgende slides) OPGELET: Van In werkt het best in de browser Google Chrome (sommige onderdelen werken immers niet optimaal in Firefox) Van In DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

12 Diddit is het online leerplatform van Van In voor het secundair onderwijs. Het biedt o.a. extra (remediërings)oefeningen voor leerlingen. Diddit Van In Diddit DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

13 Plantyn via Knooppunt en Scoodle extra materiaal bij de handboeken materiaal is geïntegreerd in de gratis agenda van Scoodle met de mogelijkheid om leerdoelen, lesverloop en nodige materialen (YouTube-filmpjes, afbeeldingen, liedjes etc.) te koppelen aan je lessen inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft (net als bij Van In) en vervolgens inlogt via Scoodle (zie volgende slides) Plantyn Scoodle DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

14 Bingel is het online leerplatform van Van In voor het lager onderwijs. We bieden dit academiejaar een demo aan voor leerkrachten in spe. Bingel Van In Bingel DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

15 Plantyn via Knooppunt en Scoodle extra materiaal bij de handboeken materiaal is geïntegreerd in de gratis agenda van Scoodle met de mogelijkheid om leerdoelen, lesverloop en nodige materialen (YouTube-filmpjes, afbeeldingen, liedjes etc.) te koppelen aan je lessen inloggegevens maak je zelf aan in Knooppunt (zie BB) waarna je een inlogcode ingeeft (net als bij Van In) en vervolgens inlogt via Scoodle (zie volgende slides) Plantyn Scoodle DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

16 Leraarskamer Die Keure (lager onderwijs) 2.Klik op ‘Methodes’. Die Keure DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

17 Averbode: materiaal bij de boeken raadplegen Averbode SO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

18 Averbode basisonderwijs -Tijdschriften LLO -Sterren aan de hemel LLO -Kid’i LKO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

19 Averbode BO Tijdschriften Averbode LLO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

20 Averbode Sterren aan de hemel LLO Averbode BO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

21 5.Klik op ‘Leesknuffel’ om het materiaal te bekijken. Averbode Kid’i LKO Averbode BO DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

22 WeZooz Academy Filmpjes en lestrajecten voor LSO WeZooz Academy DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

23 WDM werkmappen aardrijkskunde DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

24 Bestaat uit 2 luiken: 1) leerkrachtenondersteuning 2) platform e-ducate.me WDM – werkmappen aardrijkskunde WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

25 Voor het digitale materiaal van de Werkmappen Aardrijkskunde van WDM vul je het contactformulier op de website in http://wdm.be/educateme/diligentia/demo Vermeld dat je student lerarenopleiding bent en dat je inloggegevens wenst. Altijd je schoole-mailadres gebruiken.http://wdm.be/educateme/diligentia/demo Meer info via Arjan Goemans. 1) Inlog WDM leerkrachtenondersteuning aanvragen WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

26 Arjan Goemans geeft een lijst van studenten door die gebruik willen maken van e-ducate.me via Diligentia. 2) Inlog WDM e-ducate.me aanvragen WDM DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

27 Als je je aanmeldt met de gegevens uit de mail, kom je in het hoofdscherm. Bovenaan kan je meteen gaan zoeken: Archief voor Onderwijs Het Archief voor Onderwijs DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

28 MilaLila: extra materiaal voor Frans MilaLila DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!

29 Veel succes met je zoekopdrachten, en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. PXL-Bibliotheek Sarina Wijnen 011/775636 bibliotheek@pxl.be Succes! DIT IS EEN PREVIEW! Volledige versie op BB!


Download ppt "Specifiek voor Volledige versie op BB! PREVIEW Digitale collectie: handboeken, bordboeken, leerplannen en ander digitaal materiaal Laatst bijgewerkt: 18."

Verwante presentaties


Ads door Google