De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wetenschap. Hugo de Groot filmpje Was een Nederlands rechtsgeleerde en schrijver. Hij ging op zijn 11 e studeren aan de Universiteit van Leiden. Gevangen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wetenschap. Hugo de Groot filmpje Was een Nederlands rechtsgeleerde en schrijver. Hij ging op zijn 11 e studeren aan de Universiteit van Leiden. Gevangen."— Transcript van de presentatie:

1 Wetenschap

2 Hugo de Groot filmpje Was een Nederlands rechtsgeleerde en schrijver. Hij ging op zijn 11 e studeren aan de Universiteit van Leiden. Gevangen gezet door Prins Maurits in slot Loevestein. Ontsnapte in een boekenkist en ging in Parijs wonen.

3 Christiaan Huygens filmpje Was een geweldige Nederlandse wis-, natuur- en sterrenkundige en uitvinder. Huygens heeft onder meer het slingeruurwerk, het ontwikkelen van de telescoop en een buskruitmotor op zijn naam staan.

4 Descartes en Spinoza filmpje Franse filosoof en wiskundige. Hij woonde en werkte 20 jaar in de Republiek. Spinoza was een volger van Descartes. Was een Nederlands filosoof, wiskundige en bezig met politiek. Hij twijfelde open over de bijbel.

5 Jan Adriaanszoon Leeghwater Was een Nederlandse molenmaker en waterbouwkundige. Leeghwater is geboren als Jan Adriaenszoon in de Rijp. Kreeg de leiding over het droogleggen van verschillende plassen en moerassen. Hij bedacht de houten achtkant.

6 Antoni van Leeuwenhoek filmpje Was een Nederlandse handelsman, landmeter, glasblazer en microbioloog. Hij noemde zich van Leeuwenhoek omdat zijn ouders huis op de hoek naast de Leeuwenpoort stond. Van Leeuwenhoek is vooral bekend door zijn zelf gemaakte microscoop.

7 aflevering


Download ppt "Wetenschap. Hugo de Groot filmpje Was een Nederlands rechtsgeleerde en schrijver. Hij ging op zijn 11 e studeren aan de Universiteit van Leiden. Gevangen."

Verwante presentaties


Ads door Google