De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen 

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen "— Transcript van de presentatie:

1 Loofhuttenfeest

2 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen  Offers, feest voor de volken  Wat leert Jesjoea ons op dit feest?

3 Waarom gedenken?  Met Pesach gedenken we Gods bevrijding, met Loofhuttenfeest Gods leiding  Gedenken om God te verheerlijken. We brengen Zijn grote daden in herinnering  Gedenken om te leren. Lessen uit het verleden helpen je in het heden

4 Doortocht door de schelfzee

5 Manna in de woestijn

6 Water in de woestijn

7 God gaf Zijn woord

8 Het gouden kalf

9 Korach en zijn metgezellen

10 Ook wij zijn onderweg…

11 2 e betekenis: Danken voor de oogst

12  Dankzeggen voor wat God uit de aarde deed voortkomen  Genieten van wat God uit de aarde deed voortkomen  Besef van volkomen afhankelijkheid van Hem  Dragen wij ook vrucht?  Momenteel leven wij nog in de tijd van de eerstelingen. Bidden wij de Heer van de oogst om arbeiders in Zijn wijngaard?

13 3 e betekenis: Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen

14  Want we weten dat we maar tijdelijk in dit lichaam wonen. Net zoals je maar tijdelijk woont in een tent. Die aardse tent (= ons lichaam) zal op een dag worden afgebroken. Maar daarna geeft God ons vanuit de hemel een eeuwig huis, dat niet door mensen is gemaakt (= ons hemelse lichaam). 2 En we verlangen er heel erg naar om dat hemelse lichaam als een stel nieuwe kleren aan te trekken. 3 Want we willen niet een geest zonder lichaam zijn. 4 Zolang we nog in dit aardse lichaam wonen, hebben we veel te lijden.

15  Toch verlangen we er niet naar zonder lichaam te leven. Maar we verlangen ernaar in een béter lichaam te wonen. We willen graag ons nieuwe hemelse lichaam aantrekken. Want dan wordt het sterfelijke (de tijdelijke tent, ons lichaam) vervangen door het leven (het eeuwige huis, ons hemelse lichaam). 5 Dat is waar God ons voor heeft gemaakt. Daarvoor heeft Hij ons ook zijn Geest gegeven. Want de Geest is de voorproef en het bewijs van wat nog zal komen. 6 Daarom zijn we altijd vol goede moed.

16 3 e betekenis: Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen  Ons lichaam is als de broze loofhut, tijdelijk en vergankelijk  Wij verwachten van God een eeuwige woning, een verheerlijkt lichaam, gelijk aan dat van Jesjoea  In deze vergankelijkheid en onzekerheid is God onze Rots, onze sterke toren tot wie wij de toevlucht nemen.

17 4 e betekenis: offers; alle volken komen tot aanbidding

18  Numeri 29:13-34  13+12+11+10+9+8+7=70

19 Wat leert Jesjoea ons op dit feest?

20  37 Op de laatste dag van het feest, de belangrijkste dag, stond Jezus op en riep: "Als je dorst hebt, moet je naar Mij toe komen en drinken! 38 Als je in Mij gelooft, zullen stromen van water dat leven geeft uit je binnenste stromen! Want dat is beloofd in de Boeken!" 39 Met dit water bedoelde Hij de Heilige Geest. De mensen die in Hem zouden geloven, zouden de Heilige Geest krijgen. De Heilige Geest was er toen nog niet, omdat Jezus nog niet uit de dood was opgestaan en nog niet naar de hemel was teruggegaan.

21  40 Veel van de mensen die dit hoorden, zeiden: "Deze Man is beslist de profeet." 41 Anderen zeiden: "Hij is de Messias." Weer andere mensen zeiden: "De Messias komt toch niet uit Galilea? 42 De Boeken zeggen toch dat de Messias iemand uit de familie van koning David zal zijn en dat hij net als David in het dorp Betlehem zal worden geboren?" 43 Ze kregen er ruzie over.

22 Wat leert Jesjoea ons op dit feest?  Hij is ons manna in de woestijn van de wereld. Leven wij uit Hem?  Hij is de Rots die ons van water voorziet en ook ons tot bronnen maakt. Zijn wij tevreden met Hem?  Hij is de beloofde profeet zoals Mozes, die ons leidt als een Herder. Luisteren wij naar Hem? Aanvaarden wij Hem?


Download ppt "Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen "

Verwante presentaties


Ads door Google