De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun."— Transcript van de presentatie:

1

2 De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun lijf. Ze gebruiken die lange staart om hun evenwicht te bewaren. Als het koud is gebruikt de eekhoorn zijn staart ook als jas.

3

4 Echte boomklimmers. De achterpoten zijn iets langer en sterk. Zo kunnen ze goed in de bomen klimmen. Met hun scherpe nagels houden de eekhoorns zich vast aan de schors van de boom. Ze wegen maar 400 gram. Doordat ze niet zoveel wegen kunnen ze goed van tak naar tak springen.

5

6 Het menu van de eekhoorn. De eekhoorn zoekt op de grond naar een lekker hapje. Ze eten graag eikels, zaden, bessen, noten, bramen en paddestoelen. De eekhoorn heeft scherpe snijtanden en sterke kiezen. Dan kunnen ze ook harde noten kraken. Daarna gaan ze weer snel de boom in.

7

8 Een nest maken De eekhoorn maakt een nest met een voordeur en een achterdeur. Soms kiest de eekhoorn een oud nest van een vogel en knapt het dan helemaal op. Daar doet hij 2 tot 5 dagen over. Het nest is nodig voor de jonge eekhoorns. Die worden twee keer per jaar geboren. Dat gebeurt in februari en juni.

9

10 De jonge eekhoorn. Na vijf weken wordt de eekhoorn geboren. Meestal met 3 of 5 broertjes en zusjes tegelijk. Pas na 21 dagen krijgt de eekhoorn een vacht. Na 30 dagen gaan de ogen open en kan de eekhoorn de wereld bekijken. Als de eekhoorn 8 weken oud is, gaat hij steeds verder bij het nest en zijn moeder vandaan. Na 10 maanden is de kleine eekhoorn volwassen.

11

12 Geen huisdier De eekhoorn is een beschermde diersoort. Dat betekent dat je geen eekhoorn in een kooi mag doen. Soms valt er een eekhoorntje uit een nest. Meestal brengt de moeder hem dan weer veilig terug. Als dat niet lukt moet de eekhoorn naar een speciale opvang gebracht worden.

13 Uit het nest gevallen.

14


Download ppt "De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun."

Verwante presentaties


Ads door Google