De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Voorganger: ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Organist: J. Bredewout Schriftlezingen: Genesis 3:22-24 Marcus 1:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Voorganger: ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Organist: J. Bredewout Schriftlezingen: Genesis 3:22-24 Marcus 1:"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Voorganger: ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Organist: J. Bredewout Schriftlezingen: Genesis 3:22-24 Marcus 1: 12-15

2 Zeeklank zingt voor de dienst: Jacobsladder

3

4 Welkom Voorganger: ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Organist: J. Bredewout Schriftlezingen: Genesis 3:22-24 Marcus 1: 12-15

5 Mededelingen

6 Intochtslied

7 Psalm 136

8

9

10 Stilte, opening en groet

11 Gebed om ontferming: Koor en Samenzang: Stil mijn ziel wees stil:

12 Koor: Stil, mijn ziel wees stil en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij in je beproevingen en zorgen. refrein: Samenzang God, U bent mijn God en ik vertrouw op U en zal niet wank-len. Vredevorst, vernieuw een vaste geest binnen in mij die rust in U alleen.

13 Koor: Stil, mijn ziel weer stil en dwaal niet af, dwars door het dal zal Hij je leiden Stil, vertrouw op Hem en hef je schild tegen de peilen van verleiding. 2x refr: samenzang Stil, mijn ziel wees stil en laat nooit los de waarheid die je steeds omarmd heeft, wacht, wacht op de Heer, de zwartste nacht verdwijnt wanneer het daglicht doorbreekt.

14 Woorden van leven

15 Zeeklank zingt : 10 Geboden Hoor Israel. de Heer Uw God, de Heer is één. Die uit Egypte u bevrijdt, Naar ‘t land van de belofte leidt. Tien woorden heeft Hij u gegeven, daarmee mag u in vrijheid leven. Hoor Israel de Heer uw God, de Heer is één.

16 Dien geen God behalve Mij. Ik duld geen and’-ren aan mijn zij. U zult daarnaast geen beelden maken, van hemelse of aardse zaken. Buig nooit meer voor een beeld van hout, en wordt geen slaven van het goud. Gedenk vol vreugde Mijn gebod, en spreek met eerbied van uw God. De Sabbat is aan u gegeven, om één dag vrij van werk te leven.

17 Gezuchte u in slavernij, de Here maakte jullie vrij. Hoor Israel, de Heer uw God, de Heer is één. Aanvaard van ouders het gezag, en toon respect van dag tot dag. Mijn rijk volgroeid door de geslachten, van mensen die mijn heil verwachten. Zij die naar mijn geboden leven, zal ik ´t beloofde land eens geven.

18 In ´t land dat ik u allen schenk, wordt van geen mens een haar gekrenkt. De naaste trouw en samen delen, ik geef genoeg voor nog zo velen. In woorden en in uw gedachten, zult gij uw naaste hoger achten. Hoor Israel, de Heer Uw God, de Heer is één. Gun ook een ander zijn geluk, en maak niets door jaloersheid stuk.

19 Ik heb het allemaal gegeven, daarvan mag jij in voorspoed leven. En samen met de ander zingen, De Heer deed ons zeer grote dingen Hoor Israel de Heer uw God, de Heer is één.

20 Gebed

21 Kinderen naar de kindernevendienst

22 Bijbellezing: Genesis 3:22-24 Toen dacht God, de Heer: Nu is de mens aan ons gelijk geworden, nu heeft hij kennis van goed en kwaad. Nu wil ik voorkomen dat hij ook vruchten van de levensboom plukt, want als hij die zou eten, zou hij eeuwig leven. Daarom stuurde hij de mens weg uit de tuin van Eden om de aarde te gaan bewerken, waaruit hij was genomen.

23 Bijbellezing: Genesis 3:22-24 En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.

24 Lied 806: Zomaar te gaan 1 Zomaar te gaan met een stok in je hand zonder te weten wat je zult eten Zomaar te gaan met een stok in je hand Eindeloos ver is ‘t beloofde land

25 Lied 806: Zomaar te gaan 2 Zomaar te gaan, wordt het leven of dood Altijd maar banger, duurt het nog langer Zomaar te gaan, wordt het leven of dood In de woestijn worden kinderen groot

26 Lied 806: Zomaar te gaan 3 Zomaar te gaan met zijn woord als bewijs Altijd maar lopen, altijd maar hopen Zomaar te gaan met zijn woord als bewijs Straks wonen wij in een paradijs.

27 Bijbellezing: Marcus 1: 12-15 Meteen daarna dreef de Geest hem de woestijn in. Veertig dagen bleef hij in de woestijn, waar hij door Satan op de proef werd gesteld. Hij leefde er te midden van de wilde dieren, en engelen zorgden voor hem. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde.

28 Bijbellezing: Marcus 1: 12-15 Dit was wat hij zei: “De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.”

29 Zeeklank zingt : Veertig jaren Veertig jaren van bezinning, eenzaam in de zandwoestijn, Om onzeker vol van twijfel, helemaal alleen te zijn. Veertig jaren, Duizend vragen, veertig jaren zonder land, om dan eindelijk te weten: Niet mijn kracht, maar door Uw hand. Veertig jaren om te worden,

30 Toonbeeld van zachtmoedigheid. Veertig jaren om te leren, dat alleen Ik ben bevrijdt. Veertig jaar met open ogen, veertig jaren ziende blind, God komt in de braamstruik spreken in een helder brandend licht. Veertig dagen zal eens Jezus, vasten in de zandwoestijn,

31 En verzocht door Satans listen, steeds de overwinnaar zijn Veertig jaren om te worden, Toonbeeld van zachtmoedigheid. Veertig jaren om te leren, dat alleen Ik ben bevrijdt.

32 Verkondiging

33 Lied 538 vers 3 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, dat is de dood aanvaarden, de vrede en de strijd, de dagen en de nachten, de honger en de dorst, de vragen en de angsten, de kommer en de koorts.

34 Lied 538 vers 4 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, dat is de Geest aanvaarden die naar het leven leidt; de mensen niet verlaten, Gods woord zijn toegedaan, dat is op deze aarde de duivel wederstaan.

35 Kinderen komen terug

36 Kinderlied ELB 450 Jesus' love is very wonderful O, wonderful love So high you can't get over it So deep you can't get under it So wide you can't get around it O, wonderful love

37 Kinderlied ELB 450 Jesus' love is very wonderful O, wonderful love So high you can't get over it So deep you can't get under it So wide you can't get around it O, wonderful love

38 Koor: Onderweg Ik loop de wedloop naar Gods grote morgen. Ben onderweg het doel nog niet bereikt. Met elke stap voel ik me meer geborgen Omdat mijn God geen duimbreed van mij wijkt. Eens komt de dag dan zal ik voor U buigen. “U zij de Lof” de woorden die ik zeg. Met mijn broeders, zusters zal ik juichen. Ik ben thuis en nooit meer onderweg.

39 Koor: onderweg Soms gaat mijn weg door hele diepe dalen, maar ondanks vrees en ondanks angstgevoel, Eens komt de dag dan zal ik voor U buigen. “U zij de Lof” de woorden die ik zeg. Met mijn broeders, zusters zal ik juichen. Ik ben thuis en nooit meer onderweg. Weet ik met elke stap “Ik zal niet falen”want Jezus leidt mij veilig naar mijn doel.

40 Koor: onderweg Ik loop de renbaan van mijn aardse leven, gebruik mijn kennis en talenten wijs. Tot hulp van ieder op mijn weg gegeven, en aan het eind wacht mij de ereprijs. Eens komt de dag dan zal ik voor U buigen. “U zij de Lof” de woorden die ik zeg. Met mijn broeders, zusters zal ik juichen. Ik ben thuis en nooit meer onderweg.

41 Gebeden

42 Opwekking 733 Koor

43 Opwekking 733 Samenzang

44 Opwekking 733 Koor

45 Opwekking 733 Samenzang

46 Opwekking 733 Koor

47 Opwekking 733 Samenzang

48

49 Collecte

50 Liedboek 939 1, 2 door koor 3 in samenzang

51 Liedboek 939 Koor

52

53

54 Liedboek 939 vers 3 in samenzang

55 Liedboek 939 in samenzang

56 Zegen


Download ppt "Welkom Voorganger: ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Organist: J. Bredewout Schriftlezingen: Genesis 3:22-24 Marcus 1:"

Verwante presentaties


Ads door Google