De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leermanifest architectuur Sigfried Janzing Tom Kuipers 30 november 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leermanifest architectuur Sigfried Janzing Tom Kuipers 30 november 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Leermanifest architectuur Sigfried Janzing Tom Kuipers 30 november 2015

2  “Informatieproducent blijft zorgdragen voor het bewaren en beheren van informatie”. (Op weg naar 2020 en verder...)  Vanuit die invalshoek hebben we met de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Waddinxveen gesproken.  Dit is de eerste stap in onze omgevingsanalyse(s) (dia 3)  Wat gaan we doen? Welke relaties zijn er en welke producten en diensten zijn er nu? Welke diensten en relaties zijn er morgen?

3

4  Hoe is de bestaande informatievoorziening ingericht? Wat is nodig in de (nabije) toekomst?  We zijn een leertraject gestart. De analyse is het leertraject. N.a.v. bezoeken aan de gemeenten besloten om met het 9 vlaksmodel van Rik Maes te hanteren.  Wij stellen daar tegenover het 6 paradoxen model.  Dia 3: richting en duiding 2025. Wat is nodig? Dia 5: vragen stellen.  Het komt niet naar je toe, maar jij moet naar hen toe. (Heilige huisjes zijn verdwenen en vaste waarden zijn veranderd). Daarom is een omgevingsanalyse belangrijk

5

6  Architectuur erg gericht op organisaties waardoor het in onze optiek eigenlijk niet goed toepasbaar op het archiefwezen. Gevaarlijk speelgoed in de handen van archivarissen als het gebruikt wordt voor de interne organisatie, want gericht op het behoud van organisaties. Te weinig op de buitenwereld gericht.

7 Levensgevaarlijk speelgoed in handen van…

8


Download ppt "Leermanifest architectuur Sigfried Janzing Tom Kuipers 30 november 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google