De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.

2 Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk

3 Opzet van deze avond Eerst in vogelvlucht wat praktisch informatie. Deze handout is ook beschikbaar via de website: www.daltonschoolinbalans.nlwww.daltonschoolinbalans.nl

4 Praktische informatie Hoe ziet de dag voor uw kind er uit? Binnenkomst Instructie en de instructietafel Zelfstandig werken Planbord/ takenkaart Spelen, samenwerken en groep doorbrekend werken Extra lokaal

5 Praktische informatie Handige weetjes over ditjes en datjes. Gym: tijden en kleding Cito toetsen en LOVS Intern begeleiders: groep 3 Lian Rademakers & groep 4 Lisanne Kunst Bouwcoördinator: Walthera Jansen Klassen-, Bieb- en Luizenouders Postmapje/ huiswerk Jarig! Trakteren & uitnodigingen Ziek? Graag even bellen vóór schooltijd. Vragen?

6 Zo leren kinderen lezen en spellen groep 3 ZLKLS,Jose Schraven Ongeveer 60 a 70% van de tijd in de klas gaat naar het leren lezen. Aanbieden, inoefenen, maar vooral HERHALEN EN VEEL OEFENEN! Ook thuis is het belangrijk vaak te lezen. Het liefst elke dag een minuutje of 10 a 15. Weet u niet wat en hoe? Vraag het ons. Voor de verwerking gebruiken wij de materialen van Veilig leren lezen. ‘

7 Staal & Taal actief groep 4 Voor spelling gebruiken wij de methode Staal. Deze volgt de methodiek van ZLKLS op. Voor taal gebruiken wij Taal actief

8 Rekenzeker voor groep 3 & 4 Dit jaar gebruiken wij voor het eerst de nieuwe methode Rekenzeker. Daarnaast werken we ook nog met Rekensprint en Met Sprongen Vooruit.

9 Klets en de gouden weken Klets! Waarin ze leren om voor zichzelf op te komen zonder de ander te kwetsen. Wie dat kan loopt minder kans om problemen te krijgen. Ook het verergeren van problemen kan hiermee voorkomen worden. “Opkomen voor jezelf zonder de ander te kwetsen”. De gouden weken worden ingezet om de leerlingen, in korte tijd te smeden en te kneden zodat er een fijne sfeer in je groep heerst, een heel schooljaar lang. Ze zijn bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming.

10 Begrijpend en technisch lezen groep 4 Grip Leert kinderen begrijpend en studerend lezen aan de hand van 7 leesstrategieën. Alle strategieën worden steeds apart aangeleerd, zodat de kinderen duidelijke handvatten krijgen om elke tekstsoort te lezen en interpreteren. Grip bevat gevarieerde teksten en legt moeilijke woorden uit. Lekker lezen Correct, technisch en vlot leren lezen op een effectieve manier binnen je eigen AVI niveau.

11 Schrijven Groep 3 Schrijven is leuk! In groep 3 schrijven we blokletters. Groep 4 Handschrift. In groep 4 starten we met het leren aan elkaar schrijven.

12 Expressie vakken De expressievakken bestaan uit: Handvaardigheid Tekenen Drama Muziek Dans We volgen hierbij de Tule doelen. Geen vaste methodiek.

13 Verkeer Wijzer door het verkeer We werken projectmatig samen met groep 3 en 4 aan Verkeer.


Download ppt "Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk."

Verwante presentaties


Ads door Google