De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drums Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drums Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube."— Transcript van de presentatie:

1 Drums Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube

2 Basisritme onderdeel drumstelTellenaanwijzing Hihat (twee bekkens boven elkaar) herkenbaar aan pedaal voor linker voet. xxxx De stok die je in je rechterhand hebt, speelt op de hihat. Deze stok houdt je boven de stok van de snare. Snaredrum (in het midden)X Stok in de linkerhand houdt je onder de stok van de hihat. Bassdrum (Pedaal op de grond voor rechter voet) O ^Je hak blijft op de grond. Bij tel vier gaat je voorvoet omhoog ter voorbereiding van de eerste tel. 1234 1) Elleboog niet tegen je zij. Op deze manier kan je sneller bij de andere trommels. 2) Doe alsof je in je armen een heel groot kussen vasthoud. 3) Ellebogen omhoog houden, ongeveer 10 centimeter lager dan je schouders. 4) Rechtervuist boven linkervuist. 5) Sla met het topje van de stok op de hihat. Sla niet met het midden van de stok op de zijkant van de hihat.

3 3x basisritme – 1x break Wat je kunt doen is drie maal achter elkaar het basisritme spelen. In de vierde maat speel je dan een variatie / improvisatie. De break kun je maken met snelle noten op de toms maar ook door juist minder te spelen. Zelfs vier tellen wachten is een break. je kunt ook zeven maal het basisritme spelen en in de achtste maat de break maken.

4 Speel mee met een song Op dit elektronisch drumstel zie je een knop “song”. Kies een nummer en een tempo en speel mee. Let er steeds op dat je in de maat blijft.

5 Paradiddle Drummers oefenen hun techniek met paradiddles: Een voorbeeld http://www.freedrumlessons.com/drum-lessons/single- paradiddle.php Maak er een gewoonte van om dit soort patronen te oefenen als je even niets te doen hebt. Begin langzaam en verhoog het tempo geleidelijk.

6 Zelf een ritme noteren Teken twee lijnen. Onder de onderste lijn = bassdrum, Tussen de lijnen = snaredrum, Boven de bovenste lijn = hihat. Noteer een ritme.

7 Uptown Funk Zoek zelf uit welke noten je hier moet spelen, bedenk zelf in welk ritme je dit moet spelen. (Om te begrijpen wat hier staat, lees de vorige dia.) Voordat je een vraag stelt bekijk je eerste deze linken: Toonhoogte - ritme Toonhoogteritme

8 YouTube Zoek op Youtube naar instructie en kies iets uit voor jouw eigen niveau. Beginners: How to play drums beginner Gevorderden: Drum Tutorial


Download ppt "Drums Basisritme Meespelen met Song. Paradiddle Break YouTube."

Verwante presentaties


Ads door Google