De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

POETRY Monday 01/01/2016. TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’ https://www.youtube.com/watch?v=VvyceUktzrI.

Verwante presentaties


Presentatie over: "POETRY Monday 01/01/2016. TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’ https://www.youtube.com/watch?v=VvyceUktzrI."— Transcript van de presentatie:

1 POETRY Monday 01/01/2016

2 TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’ https://www.youtube.com/watch?v=VvyceUktzrI

3 WAT GAAN WE DOEN?  Discussie  Lezen  Post-it activiteit  Pair and share  Schrijf een gedicht

4 LES DOELEN Aan het einde van de les kan je een kort gedicht schrijven naar aanleiding van een origineel gedicht. Je hebt een mening ontwikkelt over dichten en kan deze uitspreken naar een ander.

5 DISCUSSIE Wat hoorde je? Waar gaat het over?

6 LEZEN We gaan samen, hardop, het gedicht lezen.

7 POST IT ACTIVITEIT Je hebt drie post-it notes op je tafel. Schrijf de drie woorden (per post-it) op die jij het meest krachtig vindt. Plak ze daarna op het bord. (je hebt drie minuten)

8 PAIR AND SHARE Je gaat in tweetallen werken. Samen kies je vier woorden die je krachtig of mooi vindt. Bespreek samen wat de betekenis is van deze woorden.

9 SCHRIJF EEN GEDICHT Je gaat nu samen de vier gekozen woorden gebruiken om zelf een nieuw gedicht te schrijven. Gebruik de I-pads om via de website rhymezone.com de juiste woorden te vinden die rijmen op jullie gekozen woorden. Gebruik een woorden boek voor de wanneer je de betekenis van een woor wil opzoeken.

10 HUISWERK Thuis ga je op zoek naar een gedicht of een spoken word clip die jij mooi vind. Deze worden tijdens de volgende les besproken.


Download ppt "POETRY Monday 01/01/2016. TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’ https://www.youtube.com/watch?v=VvyceUktzrI."

Verwante presentaties


Ads door Google