De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

STMR Professionals kunnen delen van mantelzorg overnemen (respijtzorg) Kwart van de mantelzorgers is overbelast Inschakelen vrijwilligers gebeurt door.

Verwante presentaties


Presentatie over: "STMR Professionals kunnen delen van mantelzorg overnemen (respijtzorg) Kwart van de mantelzorgers is overbelast Inschakelen vrijwilligers gebeurt door."— Transcript van de presentatie:

1 STMR Professionals kunnen delen van mantelzorg overnemen (respijtzorg) Kwart van de mantelzorgers is overbelast Inschakelen vrijwilligers gebeurt door professionals Wijkverpleging is niet overal aanwezig waar mantelzorg wordt geleverd Biedt vrijwilligers handvatten Wijkverpleging kan regisseursrol op zich nemen Steunpunt Mantelzorg Maak onderscheid tussen vrijwilligers en mantelzorgers Je kiest er niet voor om mantelzorger te worden Vrijwilligers kunnen mantelzorgers ondersteunen Organiseren van activiteiten voor mantelzorgers Werkgroep WMO Mantelzorgers word je vaak door toeval Hebben een groot verantwoordelijk heidsgevoel Ontberen kennis en vaardigheden om signalen te vertalen Gevaar op sociaal isolement voor vragers en bieders Gevaar op overbelasting Biedt platform, achtervang, signaalfunctie en reflectie. De kanteling in de zorg is in volle gang – als u deze plaatst in een lokale gemeenschap – wat is naar uw mening dan nodig voor een succesvolle invulling?

2 STMR Door signaalfunctie niet pas ingeschakeld worden bij escalatie Digitaal inzicht geven in de zorgvraag en verdeling taken Meldpunt creëren zodat wijkverpleging eerder wordt bereikt Inzicht waar mantelzorger terecht kan met hulpvraag. Steunpunt Mantelzorg Preventief Er zijn 20 geregistreerde mantelzorgers in de Kern Werkgroep WMO Aantal mantelzorgers is erg groot Domotica Organiseer laagdrempelige bijeenkomsten Informeer de gemeenschap over het project De kanteling in de zorg is in volle gang – als u deze plaatst in een lokale gemeenschap – wat is naar uw mening de kansen?

3 STMR Mantelzorgers vinden het moeilijk het ‘los te laten’ Te groot willen starten De zorg is in de toekomst niet meer te betalen. Dit heeft ook effecten voor de mantelzorg Het begrip mantelzorg is niet bekend Steunpunt Mantelzorg Hoe krijg je de mantelzorgers in beeld? Werkgroep WMO In een kleine kern geldt de privacy als extra bezwaar Niet alle mantelzorgers zijn lokaal geregistreerd Hoe bereiken we de mantelzorgers en brengen we ze met elkaar in contact Noem de ‘zorgers’ geen mantelzorger De kanteling in de zorg is in volle gang – als u deze plaatst in een lokale gemeenschap – wat is naar uw mening de bedreigingen?

4 STMR OndersteunendParticiperend Steunpunt Mantelzorg Wil graag in een persoonlijk gesprek mogelijkheden bekijken Signalerende functieBijeenkomstenBurenhulp Werkgroep WMO Projectleidersrol extern beleggen Initiatief De kanteling in de zorg is in volle gang – als u deze plaatst in een lokale gemeenschap – wat zijn de mogelijkheden /rollen


Download ppt "STMR Professionals kunnen delen van mantelzorg overnemen (respijtzorg) Kwart van de mantelzorgers is overbelast Inschakelen vrijwilligers gebeurt door."

Verwante presentaties


Ads door Google