De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TEST JE LEEFSTIJL DOOR JEFFREY VAN OOIJEN MV2A. BEELDSCHERMGEDRAG Mijn persoonlijke score met beeldschermgedrag was ROOD Ik heb aangegeven dat ik meer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TEST JE LEEFSTIJL DOOR JEFFREY VAN OOIJEN MV2A. BEELDSCHERMGEDRAG Mijn persoonlijke score met beeldschermgedrag was ROOD Ik heb aangegeven dat ik meer."— Transcript van de presentatie:

1 TEST JE LEEFSTIJL DOOR JEFFREY VAN OOIJEN MV2A

2 BEELDSCHERMGEDRAG Mijn persoonlijke score met beeldschermgedrag was ROOD Ik heb aangegeven dat ik meer dan 10 uur per dag achter mijn laptop zit (inclusief op school).

3 WAAROM IS HET ROOD? Te lang achter je computer/tablet zitten is slecht voor je. Je spieren worden stijf en je ogen worden zwaar aangetast. Ik zit persoonlijk opgeteld 10 uur op een dag op mijn mobiel, laptop, etc. Dit heeft te maken met school, en mijn vrije tijd. Één van mijn hobby’s is gamen met vrienden, waar veel tijd in gaat zitten. Voornamelijk in het weekend.

4 GEVOLGEN VAN MIJN BEELDSCHERMGEDRAG Concentratieproblemen Uit onderzoek blijkt dat als je meer dan drie uur per dag televisie kijkt, je een grotere kans hebt op aandachts- en leerproblemen. Jongeren die dit doen hebben vaker problemen met de concentratie, verveling op school, slechte cijfers en ze haken vaker af op de middelbare school. Verslavende werking Je kunt ook verslaafd raken aan je games, tv-programma’s of communities. Je kunt dan niet meer zonder. Als je verslaafd bent, zit je bijvoorbeeld van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat achter je beeldscherm. Je denkt: nog één level en dan ga ik slapen. Maar daarna speel je weer een volgend level. Bron: http://www.leefstijltest.nl/

5 GEVOLGEN VAN MIJN BEELDSCHERMGEDRAG 2 Geld. Games kunnen je verslaafd maken, en zelfs er voor zorgen dat je honderden euro’s gaat uitgeven aan iets virtueel. Dit kun je beter besteden aan dingen waar je in de toekomst meer waarde aan hebt.

6 HOE LOS IK DIT OP? Ik kan dit oplossen doormiddel van meer te gaan werken. (horeca) Meer naar buiten gaan. Bij een sportvereniging aanmelden.

7 EINDE Gemaakt door jeffrey van ooijen


Download ppt "TEST JE LEEFSTIJL DOOR JEFFREY VAN OOIJEN MV2A. BEELDSCHERMGEDRAG Mijn persoonlijke score met beeldschermgedrag was ROOD Ik heb aangegeven dat ik meer."

Verwante presentaties


Ads door Google