De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 1. die ik met vallen en opstaan leerde: Als je iets wilt bereiken, moet je je focussen, keuzes maken én doorzetten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 1. die ik met vallen en opstaan leerde: Als je iets wilt bereiken, moet je je focussen, keuzes maken én doorzetten."— Transcript van de presentatie:

1

2 Les 1. die ik met vallen en opstaan leerde: Als je iets wilt bereiken, moet je je focussen, keuzes maken én doorzetten.

3 Les 2. Verbreed je horizon. Durf een gokje te nemen, ook al weet je niet wat het eindresultaat is.

4 Les 3. Ken je rechten: Kom op voor je eigen belang (en dat van anderen) en doe je mond open. Lid zijn van een vakbond loont!

5 Les 4. Denk tijdig na over je verdere carrière, ook al weet je nog niet precies hoé die zich ontwikkelt. Zet zelf stappen. Kijk welke kwaliteiten je wilt ontwikkelen die een volgende carrière stap mogelijk maken.

6 Les 5. Zoek steun bij collega’s, houd je zelf scherp in je werk. Vind je dat niet binnen je werk? Zoek dan een supervisor. Ik doe dat met regelmaat en heb daar baat bij.

7 Les 6. Behoud je economische zelfstandigheid Dus éérst die nieuwe baan en dan pas verhuizen voor de liefde.

8 Les 7. Grijp je kansen, ben niet té bescheiden. Kom op voor je eigen belang en zorg voor draagvlak.

9 Les 8. K ies collega’s die jou aanvullen. Daarvan leer je veel en samen bereik je een beter resultaat.

10 Les 9. Ik houd géén pleidooi om kinderloos te blijven. Ik ken goede voorbeelden waarin het hebben van kinderen en het maken van carrière wél lukt. Maar een partner én een overheid die daarbij ook verantwoordelijkheid nemen is dan wél belangrijk.

11 Les 10. Laat je vooraf goed informeren over een nieuwe functie. Zet afspraken op papier. En laat ze zonodig checken door je vakbond.

12 Les 11. Ook al ben je druk, besteedt aandacht aan je sociale netwerk. Sta klaar als anderen je echt nodig hebben. Vraag om hulp als jij die nodig hebt.

13 Les 12. Doe een beroep op deskundigen, die vinden het vaak leuk om hun kennis over te dragen.


Download ppt "Les 1. die ik met vallen en opstaan leerde: Als je iets wilt bereiken, moet je je focussen, keuzes maken én doorzetten."

Verwante presentaties


Ads door Google