De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding: 1)Wat is diabetes? 2)Behandeling 3)Hypo en Hyper 4) Het slot Eerst gaat Leonie even prikken dat doet ze in haar vinger dan zie je daarna hoe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding: 1)Wat is diabetes? 2)Behandeling 3)Hypo en Hyper 4) Het slot Eerst gaat Leonie even prikken dat doet ze in haar vinger dan zie je daarna hoe."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inleiding: 1)Wat is diabetes? 2)Behandeling 3)Hypo en Hyper 4) Het slot Eerst gaat Leonie even prikken dat doet ze in haar vinger dan zie je daarna hoe hoog of laag ze zit.

3 1. Wat is diabetes? suikerziekte Cellen dicht Geen insuline in bloed Voel je eigen niet lekker

4 Cellen dicht, geen insuline. Links normaal, rechts iemand met diabetes.

5 Hoe voel je je eigen?

6 2. Behandeling Vingerprikje ( wat leonie net gedaan heeft) Ziet de dokter op een bloedglucosemeter hoe hoog. Normale waarde is tussen de 4 en 10 Een insulinepen om te spuiten Een insulinepomp om te zorgen dat je automatisch de goede hoeveelheid insuline in je bloed krijgt.

7 Prikken. bloedglucosemeter Insulinepennen insulinepomp

8 3. Hypo en hyper Goed op je eten letten. Hypo: bloedsuiker onder de vier. Hyper: bloedsuiker boven de 10.

9 Het slot Al je waardes in een diabetesdagboekje opschrijven. Iedere 3 maanden naar diabetesverpleegkundige en diëtiste. Diabetes gaat nooit over.

10 EINDE!!!!! Wie heeft er nog vragen??? Nu krijgen jullie nog vragen!!!


Download ppt "Inleiding: 1)Wat is diabetes? 2)Behandeling 3)Hypo en Hyper 4) Het slot Eerst gaat Leonie even prikken dat doet ze in haar vinger dan zie je daarna hoe."

Verwante presentaties


Ads door Google