De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Depressie in de huisartsenpraktijk: ook plaats voor venlafaxine? Maud Visser Mark Rottier.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Depressie in de huisartsenpraktijk: ook plaats voor venlafaxine? Maud Visser Mark Rottier."— Transcript van de presentatie:

1

2 Depressie in de huisartsenpraktijk: ook plaats voor venlafaxine? Maud Visser Mark Rottier

3 Inleiding Is bij volwassenen met een depressie de effectiviteit van venlafaxine beter dan de in de eerste lijn voorhanden SSRI’s, zonder dat dit meer bijwerkingen geeft? P:Volwassenen met een depressie I:Venlafaxine C:SSRI’s: sertraline, citalopram, fluoxetine, paroxetine O:Effectiviteit en bijwerkingen van behandeling Search: 1 meta-analyse en 2 RCT’s

4 Resultaten & conclusie 1.Meta-analyse de Silva et al. Venlafaxine effectiever dan SSRI. Meer bijwerkingen in venlafaxine-groep. 2.RCT Hosseini et al. Venlafaxine en SSRI even effectief. Meer bijwerkingen in venlafaxine-groep. 3.RCT Thase et al. Venlafaxine en SSRI even effectief. Geen verschil in bijwerkingen tussen beide groepen.

5 Betekenis voor de HA-praktijk Kritische beoordeling artikelen. SSRI blijft eerste keus in de huisartsenpraktijk. Echter zijn wij van mening dat er wel plaats is voor venlafaxine in de eerste lijn.


Download ppt "Depressie in de huisartsenpraktijk: ook plaats voor venlafaxine? Maud Visser Mark Rottier."

Verwante presentaties


Ads door Google