De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar."— Transcript van de presentatie:

1

2 Waar gaat het over?

3 Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar werden de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voorgesteld. Dat zijn de opvolgers van de Millenniumdoelstellingen die tot 2015 liepen.

4 Eén er van komt uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: Iedereen heeft recht op onderwijs

5 De cijfers 61 miljoen kinderen hebben nog steeds geen toegang tot basisonderwijs. 60 miljoen kinderen (12-14 jaar) starten niet in het lager secundair onderwijs. Daarbij komen nog eens 142 miljoen jongeren die geen hoger secundair onderwijs volgen. Cijfers 2016 van het UNESCO Institute for Statistics (UIS)

6 Mogelijke oorzaken? Oorlog en conflict in de regio De noodzaak om te werken om wat geld te verdienen Het gebrek aan geld om schoolmateriaal te betalen De lange afstand tussen huis en school De discriminatie van meisjes De problematiek van kinderen op de vlucht...

7 250 miljoen kinderen kunnen niet lezen, niet schrijven of niet tellen. Nochtans heeft de helft van hen 4 jaar les gevolgd in het basisonderwijs. Nog cijfers

8 De moeilijke omstandigheden waarin leerkrachten moeten werken. Vaak zijn de klassen overbevolkt door een tekort aan leerkrachten en infrastructuur. Er is weinig of geen schoolmateriaal… Mogelijke oorzaken?

9 We luiden samen met heel wat andere scholen de alarmbel en vragen onze politici…

10 Houd uw belofte en blijf investeren in ontwikkelingssamenwerking met extra aandacht voor onderwijs. Blijf professionele vormingen ondersteunen in het Zuiden. Werk op internationaal vlak mee aan de uitwerking van de nieuwe wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Politici !

11 Nieuwe video van Saved by the bell Kwaliteitsonderwijs Verwijzing naar Youtube wordt nog toegevoegd. Voor 2 de graad

12


Download ppt "Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar."

Verwante presentaties


Ads door Google