De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lekker hangen! Een hangplek in schutkleuren of signaalkleuren Blz. 45-46.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lekker hangen! Een hangplek in schutkleuren of signaalkleuren Blz. 45-46."— Transcript van de presentatie:

1 Lekker hangen! Een hangplek in schutkleuren of signaalkleuren Blz. 45-46

2 Signaalkleur: Als het huis goed opvalt in de omgeving, heeft het huis een signaalkleur.

3 Schutkleur: Als het huis dezelfde kleuren heeft als de omgeving. Het huis valt niet zo goed op.

4 kleurfamilie: Als een kleur in de afbeelding heel vaak terug komt, zoals blauw bij de iglo. Hier zie je lichter blauw maar ook donkerder blauw. Deze kleuren bij elkaar noem je kleurfamilie

5 Om af te wisselen met een kleur kun je gebruik maken van het mengen van verf. Verdonkeren: Donkerder maken doe door met zwart te mengen Verhelderen: Lichter maken doe je door met wit te mengen

6 Lekker hangen! Heb jij een hangplek? Waar ga jij met de vrienden kletsen en lol maken? Kies jij voor een schutkleur of Een signaalkleur?

7

8

9

10

11

12

13 Ontwerp een hangplek voor minimaal 2 personen. Denk hierbij aan: -Moeten er zit plekken in? -Schutkleur of signaalkleur? -In welke omgeving staat je hangplek? -Een dak of open? -Is je hangplek alleen handig om te hangen of is het er ook mooi? Zijn de muren beschildert? -Teken in je dummy met potlood je eigen hangplek. Laat ook zien hoe de binnenkant eruit ziet. Denk om de omgeving, teken die er ook bij! Je mag ook kleurpotloden of stiften gebruiken.

14 Ontwerp een hangplek voor minimaal 2 personen. Ben je klaar? Kom even bij me. Ik kijk met jou met welk materiaal je jou hangplek in het klein kan na maken. Misschien wel met hout, stof, ijzerdraadjes, of karton?


Download ppt "Lekker hangen! Een hangplek in schutkleuren of signaalkleuren Blz. 45-46."

Verwante presentaties


Ads door Google