De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF."— Transcript van de presentatie:

1 Lesbrief – Meester Kikker

2 Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF geweest? NFF

3 Nederlands Film Festival In 2016 de 36 e editie Nederlandse films Korte en lange films Speelfilms, videoclips, documentaires, televisiedrama’s, games Interviews, workshops, lezingen Ontmoetingsplek voor filmmakers Gouden Kalveren

4 Film in de bioscoop Op het NFF gaan jullie een film kijken in een bioscoop. Wie van jullie is weleens in een bioscoop geweest? Als je aan een bioscoop denkt, waar denk je dan aan? FILM

5 Film in de bioscoop In een bioscoop: Is een groot wit doek Is de zaal donker Zijn lange rijen (rode) stoelen Is het geluid hard Bekijk je samen met anderen een film

6 Boekverfilming Een boekverfilming is een film waarvan het verhaal gebaseerd is op dat van een bestaand boek Het verhaal van een boek wordt dus uitgebeeld Wat zijn de verschillen tussen een boek en een film?

7 Boekverfilming Verschillen tussen een boek en een film: De lengte van een film is korter dan die van een boek Een film heeft vaak minder personages en verhaallijnen dan een boek In een boek worden gevoelens en gedachtes beschreven, in een film wordt dat uitgebeeld of uitgesproken In een boek is elke fantasie mogelijk, in een film is dat lastig om na te maken!

8 Boekverfilming: ken je nog andere voorbeelden?

9 Meester Kikker Synopsis In MEESTER KIKKER heeft meester Frans een groot geheim: hij verandert soms in een kikker! Sita probeert haar meester te helpen en ervoor te zorgen dat het schoolhoofd zijn geheim niet te weten komt. Heb jij ook wel eens een groot geheim gehad, net als meester Frans? Het schoolhoofd mag het geheim van Meester Frans niet weten. Hoe zou jij proberen het geheim te bewaren?

10 Boekfragment Lees het boekfragment van MEESTER KIKKER. Wie zijn de hoofdpersonen? Wat is het belangrijkste dat in het fragment verteld wordt? Bekijk de trailer van de film.trailer Welke verschillen zijn er tussen de manier waarop meester Frans in het boek zijn geheim verteld en de manier waarop hij dat in de film doet?

11 Opdracht: storyboard Jullie gaan een storyboard maken. Dat is een soort stripverhaal waar in meerdere afbeeldingen te zien is hoe de film eruit moet zien. Lees het boekfragment nog een keer. Teken zes vlakken op wit papier. Teken in elk vlak een stukje van het boekfragment. Beschrijf onder elk vlak wat er in het beeld gebeurt.

12


Download ppt "Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF."

Verwante presentaties


Ads door Google