De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verhalen van vroeger voor vandaag Arda de Boer-van Veen Bijlage bij: Zoals opa, zoals oma, over generaties en geloof bij het thema van de Kinderboekenweek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verhalen van vroeger voor vandaag Arda de Boer-van Veen Bijlage bij: Zoals opa, zoals oma, over generaties en geloof bij het thema van de Kinderboekenweek."— Transcript van de presentatie:

1 Verhalen van vroeger voor vandaag Arda de Boer-van Veen Bijlage bij: Zoals opa, zoals oma, over generaties en geloof bij het thema van de Kinderboekenweek 2016

2 Boekrol met schrijfgereedschap

3 HebreeuwsGrieks רֵאשִׁ ֖ ית בָּרָ ֣ א אֱלֹהִ ֑ ים אֵ ֥ ת הַשָּׁמַ ֖ יִם וְאֵ ֥ ת הָאָֽרֶץ׃ beresjiet bara elohiem eet hasjamaïm we-eet ha arets. (Van rechts naar links gelezen) In het begin schiep God de hemel en de aarde Genesis 1:1 Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου Ἰησοῦ Χριστοῦ [υἱοῦ θεοῦ]. Archè toe euangelioe Jèsoe Xristoe huioe Téoe Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1:1

4 Laten we de mensen van vroeger prijzen en in ere houden. Er waren sterke koningen bij. Anderen maakten prachtige muziek. Weer anderen gaven goede raad en schreven wijze woorden op in boekrollen. Er waren erbij, die anderen hielpen om ruzies op te lossen. Zo bleef er vrede in de stad. En weer anderen zorgden goed voor zieke of arme mensen. Zulke mensen worden niet vergeten. En hun kinderen en kleinkinderen ook niet. Toen ze oud geworden waren, zijn ze rustig en in vrede gestorven. Maar ze worden niet vergeten. Vaders en moeders vertellen aan hun kinderen wat de mensen van vroeger hebben gedaan. En als die later zelf kinderen krijgen, geven ze het ook weer door. Hun naam wordt niet vergeten.


Download ppt "Verhalen van vroeger voor vandaag Arda de Boer-van Veen Bijlage bij: Zoals opa, zoals oma, over generaties en geloof bij het thema van de Kinderboekenweek."

Verwante presentaties


Ads door Google