De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Belgische Federatie van Voedselbanken v.z.w. Sinds 1985 strijden de Voedselbanken in België tegen honger en verspilling voor sociale integratie van de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Belgische Federatie van Voedselbanken v.z.w. Sinds 1985 strijden de Voedselbanken in België tegen honger en verspilling voor sociale integratie van de."— Transcript van de presentatie:

1 Belgische Federatie van Voedselbanken v.z.w. Sinds 1985 strijden de Voedselbanken in België tegen honger en verspilling voor sociale integratie van de minderbedeelden « Wat me het meest ergert, is niet dat er rijken en armen bestaan, het is de verspilling» (Moeder Teresa) (februari 2016) Belgische Federatie van Voedselbanken v.z.w. Sinds 1985 strijden de Voedselbanken in België tegen honger en verspilling voor sociale integratie van de minderbedeelden « Wat me het meest ergert, is niet dat er rijken en armen bestaan, het is de verspilling» (Moeder Teresa) (februari 2016) Ver. uitg.. – Ignace Bosteels – Glasgowstraat 18 – 1070 Brussel Financiële steun: door giften, schenkingen of legaten: giften kunnen ofwel op punctuele wijze overgemaakt worden, ofwel via een permanent order—maandelijks of driemaandelijks ten voordele van de Voedselbanken. Fiscaal attest voor alle giften van € 40 en meer gestort in eenzelfe kalenderjaar. Schenkingen of legaten kunnen geregeld worden met de hulp of advies van een notaris. Administratief vrijwilligerswerk: door een persoonlijke know-how ten dienste te stellen (bv. informatica, logistiek, bevoorrading, secretariaat, chauffeur met rijbewijs type C of B enz.). Voedselinzameling: door een actieve deelname aan de inzamelingen die door distributieketens jaarlijks georganiseerd worden bij het grote publiek. Schenk ons enkele uren van uw tijd. Opleiding gewaarborgd.. Financiële steun: door giften, schenkingen of legaten: giften kunnen ofwel op punctuele wijze overgemaakt worden, ofwel via een permanent order—maandelijks of driemaandelijks ten voordele van de Voedselbanken. Fiscaal attest voor alle giften van € 40 en meer gestort in eenzelfe kalenderjaar. Schenkingen of legaten kunnen geregeld worden met de hulp of advies van een notaris. Administratief vrijwilligerswerk: door een persoonlijke know-how ten dienste te stellen (bv. informatica, logistiek, bevoorrading, secretariaat, chauffeur met rijbewijs type C of B enz.). Voedselinzameling: door een actieve deelname aan de inzamelingen die door distributieketens jaarlijks georganiseerd worden bij het grote publiek. Schenk ons enkele uren van uw tijd. Opleiding gewaarborgd.. Er zijn verschillende manieren om de Voedselbanken te helpen

2 Onze voedselketen Hoe werken wij? Dag in, dag uit Onze Voedselbanken werken het hele jaar door. De jaarlijkse voedselinzamelingen bij het grote publiek behoren tot de belangrijke activiteiten. Solidariteit De producten ingezameld door de Federatie bij de industrie, de grote industrie, de Europese Unie, de veilingen en het grote publiek worden onder onze negen Voedselbanken verdeeld en dit evenredig met het aantal minderbe- deelden dat door elke Voedselbank geholpen wordt. Gratis De voedseloverschotten worden noch gekocht, noch verkocht. Wie zich voor de Voedselbanken inzet, doet dit als onbe- zoldigde vrijwilliger. Hoe werken wij? Dag in, dag uit Onze Voedselbanken werken het hele jaar door. De jaarlijkse voedselinzamelingen bij het grote publiek behoren tot de belangrijke activiteiten. Solidariteit De producten ingezameld door de Federatie bij de industrie, de grote industrie, de Europese Unie, de veilingen en het grote publiek worden onder onze negen Voedselbanken verdeeld en dit evenredig met het aantal minderbe- deelden dat door elke Voedselbank geholpen wordt. Gratis De voedseloverschotten worden noch gekocht, noch verkocht. Wie zich voor de Voedselbanken inzet, doet dit als onbe- zoldigde vrijwilliger. Doorgeefluik De Voedselbanken helpen de minder- bedeelden niet rechtstreeks, maar wel via het kanaal van 629 aangesloten caritatieve verenigingen die actief zijn op het terrein. Fiscale aftrekbaarheid De kosten worden gefinancierd door de bij het groot publiek ingezamelde fondsen. Voor elk bedrag van € 40 of meer, ge- stort als gift(en) tijdens eenzelfde jaar, wordt een fiscaal attest afgeleverd. Transparantie In haar communicatie streeft de Federatie naar goede transparantie. Doorgeefluik De Voedselbanken helpen de minder- bedeelden niet rechtstreeks, maar wel via het kanaal van 629 aangesloten caritatieve verenigingen die actief zijn op het terrein. Fiscale aftrekbaarheid De kosten worden gefinancierd door de bij het groot publiek ingezamelde fondsen. Voor elk bedrag van € 40 of meer, ge- stort als gift(en) tijdens eenzelfde jaar, wordt een fiscaal attest afgeleverd. Transparantie In haar communicatie streeft de Federatie naar goede transparantie. Schenkers van voedsel- overschotten Voedselpakketten en/of maaltijden voor 138.557 minderbedeelden Voedselpakketten en/of maaltijden voor 138.557 minderbedeelden 629 caritatieve verenigingen Federatie van 9 Voedselbanken Federatie van 9 Voedselbanken


Download ppt "Belgische Federatie van Voedselbanken v.z.w. Sinds 1985 strijden de Voedselbanken in België tegen honger en verspilling voor sociale integratie van de."

Verwante presentaties


Ads door Google