De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarin zoekt u uw geluk? Een definitie van geluk: Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. (Wikipedia)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarin zoekt u uw geluk? Een definitie van geluk: Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. (Wikipedia)"— Transcript van de presentatie:

1

2 Waarin zoekt u uw geluk?

3 Een definitie van geluk: Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. (Wikipedia)

4 Mijn geluk vind ik vooral... * 32.1% samen met een ander/anderen * 14.8 % in iets anders * 12.3 % in mijn relatie * 9.9 % in creativiteit * 9.9 % dankzij mijn gezin * 8.6 % in de natuur * 8.6 % in de stilte * 3.7 % in mijn werkzaamheden

5 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. (Ps. 37:4)

6 God wordt het meest verheerlijkt, wanneer wij ons geluk volledig in Hem vinden. John Piper

7 J Je geluk zoeken bij God Tevreden zijn met alles wat Hij je wil geven.

8 Tevreden zijn met alles wat Hij je wil geven erger je niet aan slechte mensen. (1) wees niet jaloers op wie kwaad doen. (1) erger je niet aan wie slaagt in het leven, aan wie met listen te werk gaat. (7) wind je niet op, erger je niet. (8)

9 Tevreden zijn met alles wat Hij je wil geven “Beter het weinig dat een rechtvaardig heeft, dan de rijkdom van talloze zondaars.” (Psalm 37:16)

10 Tevreden zijn met alles wat Hij je wil geven “..en als het te weinig was geweest, wat Ik je had gegeven, dan had Ik u nog wel meer gegeven.” (God aan David, 2 Sam. 12:8)

11 Je geluk zoeken bij God Vertrouwen op de HERE

12 Vertrouw op de HEER en doe het goede. (3) Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op Hem. (5) Blijf kalm en wacht op de HEER. (7) Wie hopen op de HEER…. (9) Vestig je hoop op de HEER. (34)

13 Je geluk zoeken bij God De dingen vanuit God’s perspectief zien

14 Nog even, en verdwenen is de zondaar, je kijkt waar hij is, maar vindt hem niet. (10) De zondaar belaagt de rechtvaardige met een grijns op zijn gezicht. Maar de Heer lacht hem uit, en ziet de dag al van zijn ondergang. (12,13) Ooit was ik jong, nu ben ik oud, en nooit zag ik dat een rechtvaardige werd verlaten, nooit zag ik zijn kinderen zoeken naar brood. (25) Ik heb een zondaar gezien, een uitbuiter, hij groeide uit als een woekerende laurier; op een dag was hij verdwenen, ik zocht hem, en ik vond hem niet. (35,36) Zie de onschuldige, kijk naar de oprechten, wie vredelievend zijn hebben de toekomst. (37)

15 Je geluk zoeken bij God In je dagelijks leven rekening met Hem houden

16 Vertrouw op de Here en doe het goede. (3) De rechtvaardige geeft uit mededogen. (21) Hij is vol mededogen en leent uit, elke dag, voor zijn kinderen is hij een zegen. (26) Mijd het kwaad en doe het goede. (27) De mond van de rechtvaardige spreekt wijsheid, zijn tong spreekt gerechtigheid. (30)

17 Je geluk zoeken bij God Schuilen bij de HERE

18 De rechtvaardigen vinden redding bij de HEER, hij is hun toevlucht in tijden van nood. (39) Wie de HEER welgevallig is, mag zijn weg gaan met vaste tred. Al komt hij ten val, hij blijft niet liggen, want de HEER richt hem op. (23,24)

19 Schuilen bij de HERE Al zal de vijgeboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining –toch zal ik juichen voor de Heer, jubelen voor de God die mij redt. God, de Heer, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over bergen gaan. (Habakuk 3:17-19)

20 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. (Ps. 37:4)

21 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. “Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie Hem liefheeft.” (1 Corinthiers 2:9) “Mijn plan met jullie staat vast –spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” (Jer. 29:11)

22 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Ik vroeg God om kracht, zodat ik zou kunnen presteren. Ik werd zwak gemaakt, zodat ik zou kunnen leren nederig te gehoorzamen.... Ik vroeg om gezondheid, zodat ik grotere dingen zou kunnen doen. Ik kreeg gebreken, zodat ik betere dingen kon doen...... Ik vroeg om rijkdom, zodat ik gelukkig zou kunnen zijn. Ik kreeg armoede, zodat ik wijs zou kunnen zijn…

23 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Ik vroeg om kracht, zodat ik door mensen geprezen zou kunnen worden. Ik kreeg zwakheid, zodat ik de behoefte aan God zou kunnen voelen... Ik vroeg om alle dingen, zodat ik van het leven kon genieten. Ik kreeg leven,zodat ik van alles zou kunnen genieten.....

24 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Ik kreeg niets waar ik om vroeg maar alles waarop ik hoopte. Bijna onwillekeurig, werden mijn onuitgesproken gebeden beantwoord. Ik ben één van degenen, die zeer rijk gezegend zijn!

25 Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” –dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever eerst Zijn Koninkrijk en zijn gerechtigheid dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. (Mattheus 6:31-33)


Download ppt "Waarin zoekt u uw geluk? Een definitie van geluk: Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. (Wikipedia)"

Verwante presentaties


Ads door Google