De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEVRUCHTING: Thema 7: Bloemen, vruchten en zaden..

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEVRUCHTING: Thema 7: Bloemen, vruchten en zaden.."— Transcript van de presentatie:

1 BEVRUCHTING: Thema 7: Bloemen, vruchten en zaden.

2 DE STAMPER: -De stamper bestaat uit: -Stempel -Stijl -Vruchtbeginsel -In het vruchtbeginsel zit het zaadbeginsel: Binnenin het zaadbeginsel zit een eicel met een celkern

3 DE BEVRUCHTING: -Als er bij de bestuiving een stuifmeelkorrel op de stempel terecht komt vormt de stuifmeelkorrel een buis: de stuifmeelbuis. -In de stuifmeelbuis zit de kern van de stuifmeelkorrel

4 DE BEVRUCHTING:  De stuifmeelbuis groeit door de stijl in de richting van het vruchtbeginsel.  Vanuit het vruchtbeginsel groeit de buis door naar het zaadbeginsel.  Als de buis bij een zaadbeginsel is aangekomen barst de stuifmeelbuis open.

5 DE BEVRUCHTING: -Zodra de stuifmeelbuis open barst kan de kern van de stuifmeelkorrel het zaadbeginsel binnendringen. -In het zaadbeginsel smelt de kern van de stuifmeelkorrel samen met de kern in het zaadbeginsel. -Nu heeft er bevruchting plaatsgevonden.

6 DE BEVRUCHTING:  Uit de bevruchte zaadcel ontstaat een kiem.  Uit het zaadbeginsel ontstaat een zaad.  Uit het vruchtbeginsel ontstaat een vrucht.

7 DE BEVRUCHTING: -In het vruchtbeginsel kunnen meerdere zaadbeginsels bevrucht worden. -Uit elk bevrucht zaadbeginsel ontstaat een zaadje. -In het vruchtbeginsel kunnen dus meerdere zaden ontstaan.

8 WAT GAAN WE DOEN: Opdracht 1:  Per tweetal krijg je een bruine boon.  Maak van de bruine boon een natuurgetrouwe tekening.  Benoem in de tekening de zaadhuid en zaadlobben. Opdracht 2:  Jullie krijgen kaartjes uitgedeeld, schrijf hier jullie naam op!  Achter in de klas staat een bak met aarde steek jullie kaartje in de bak en plant jullie bruine boon.  Volgende week gaan we hier mee verder.


Download ppt "BEVRUCHTING: Thema 7: Bloemen, vruchten en zaden.."

Verwante presentaties


Ads door Google