De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GOD GEDENKT. DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GOD GEDENKT. DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen."— Transcript van de presentatie:

1 GOD GEDENKT

2 DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen ze hun hoofd en aanbaden. God had hun lijden gezien! Vgl misbruik Negationisme is grootst denkbare smaad

3 DRIE TEKENS

4 Water verandert in bloed De misdaad wordt toegedekt -> De Nijl verbergt de vermoorde kinderen -> misbruik: isoleren van slachtoffer -> Nazi-Duitsland dekt gruwelen toe Ex 1:22 -> gewone volk Nijl in bloed: eerste daad van gerechtigheid

5 EERSTE TEKEN: DE SLANG Ex 1:7 volk wordt bedreiging Een machtig volk dat zich vermenigvuldigt als enge kruipende beesten Eerst graduele vernedering Propaganda: eng, machtig, sluw, niet meer menselijk Farao Goebels Staf ‘mateh’ betekent ook stam

6

7 Tweede teken: melaatsenhand Num 12:12 laat haar niet zijn als een doodgeboren baby Tsara’at (melaats) lijkt op een doodgeboren baby Vroedvrouwen moeten baby’s doden bij geboorte Bloed aan deurposten: door bloed naar bevrijding = geboorte Egyptenaren: sterven als in de baarmoeder Pesach: feest van de geboorte, tijdens de weeën

8 1933 Joden zijn een bedreiging Joden zijn sluw Joden zijn niet menselijk Propaganda werkt! Maar God heeft hun ellende gezien!

9 Jer 23:8-9 Zie de dagen komen, luidt het woord des Heren, dat men niet langer zal zeggen: zo waar de Here leeft die het volk Israël uit Egypte heeft geleid maar: zo waar de Here leeft die de afstammelingen van het huis Israëls uit het land van het noorden heeft geleid en van alle landen waarheen ik hen verdreven heb. Dan zullen ze wonen in hun eigen land.

10 NEVER AGAIN

11 JE KAN EVENTUEEL NOG LEVEN MET DE GEDACHTE DAT JE VIJANDEN HEBT, MAAR NIET MET DE GEDACHTE DAT HET NIEMAND WAT KAN SCHELEN WAT ER MET JE GEBEURT!

12 Als God zegt: NEVER AGAIN, dan meent Hij dat ook. Hij gedenkt! Gedenken is een werkwoord! Voor je eigen welzijn, leer uit onze tragedie. Er bestaat geen geschreven wet dat de volgende slachtoffers Joden moeten zijn (Simon Wiesenthal)

13 GOD VERLOS ISRAEL UIT AL ZIJN BENAUWDHEDEN Ps 25:22


Download ppt "GOD GEDENKT. DRIE TEKENS Ex 4:31 het volk geloofde toen ze hoorden dat God gedacht aan Zijn volk en heeft gezien hoe ze onderdrukt werden. Toen bogen."

Verwante presentaties


Ads door Google