De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BEDRIJFSKUNDE DIRECTED BY HdM. LESSEN BEDRIJFSKUNDE nWe krijgen te maken met veranderingen nBijgaand drie lessen van grote bedrijven om je te helpen de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BEDRIJFSKUNDE DIRECTED BY HdM. LESSEN BEDRIJFSKUNDE nWe krijgen te maken met veranderingen nBijgaand drie lessen van grote bedrijven om je te helpen de."— Transcript van de presentatie:

1 BEDRIJFSKUNDE DIRECTED BY HdM

2 LESSEN BEDRIJFSKUNDE nWe krijgen te maken met veranderingen nBijgaand drie lessen van grote bedrijven om je te helpen de veranderingen te overleven

3 Dus, ging het konijntje lekker onder de boom op de grond zitten en deed de hele dag niets. BEDRIJFSKUNDE LES 1 Een kraai zat de hele dag, hoog in een boom niets te doen. Een konijntje zag de kraai en vroeg hem: “Kan ik ook, net als jou, de hele dag niets zitten doen?” De kraai antwoordde: “Natuurlijk, waarom niet.” Plotseling verscheen er een vos, deze sprong op het konijntje …en at hem op.

4 BEDRIJFSKUNDE LES 1 De moraal van dit verhaal is…. Om de hele dag te kunnen zitten en niets te doen, moet je er voor zorgen, dat je heel erg hoog zit.

5 "Ik zou graag in de top van die boom kunnen zitten," sprak de kalkoen, “maar ik heb niet genoeg energie.” BEDRIJFSKUNDE LES 2 Een kalkoen sprak met een stier. “Waarom eet je mijn Bullshit niet op?" antwoordde de stier. Ze zit vol met nitraten en andere voedingsstoffen." De kalkoen nam een stuk strond en ondervond, dat dit hem genoeg energie gaf om de eerste tak van de boom te halen. De volgende dag, na nog een maaltje, bereikte het de tweede tak. Uiteindelijk bereikte het, na twee weken, de top van de boom. Niet veel later werd het door een boer gesignaleerd, die de kalkoen terstond uit de boom schoot.

6 BEDRIJFSKUNDE LES 2 De moraal van dit verhaal is: Bullshit kan je aan de top helpen, maar het zal je daar niet houden.

7 BEDRIJFSKUNDE LES 3 Een vogeltje vloog naar het zuiden om te overwinteren. Het was zo koud, dat het vogeltje half bevroren op de grond viel. Toen het daar lag, kwam en een koe voorbij en die liet zijn uitwerpselen op het vogeltje vallen. Toen het bevroren volgeltje midden in de koeienstrond lag, realiseerde het zich hoe aangenaam en warm dat voelde! Hij lag daar warm en gelukkig en begon weldra te fluiten van plezier. Een passerende kat hoorde het vogeltje en sloop naderbij. Op het geluid afkomend, ontdekte de kat al snel het vogeltje midden in de koeienvlaai, haalde het er uit en at het op!

8 BEDRIJFSKUNDE LES 3 De moraal van dit verhaal is drieledig: 1) Niet iedereen die stront over je gooit is je vijand. 2) Niet iedereen die je uit de stront haalt is je vriend. 3) Als je diep in de stront zit, hou dan je mond dicht.


Download ppt "BEDRIJFSKUNDE DIRECTED BY HdM. LESSEN BEDRIJFSKUNDE nWe krijgen te maken met veranderingen nBijgaand drie lessen van grote bedrijven om je te helpen de."

Verwante presentaties


Ads door Google