De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10 Kernboodschappen Beschrijving van de belangrijkste gezondheidsproblemen Stand van zaken Aanbevelingen voor lokaal (gezondheids)beleid Gemeentelijk rapport.

Verwante presentaties


Presentatie over: "10 Kernboodschappen Beschrijving van de belangrijkste gezondheidsproblemen Stand van zaken Aanbevelingen voor lokaal (gezondheids)beleid Gemeentelijk rapport."— Transcript van de presentatie:

1 10 Kernboodschappen Beschrijving van de belangrijkste gezondheidsproblemen Stand van zaken Aanbevelingen voor lokaal (gezondheids)beleid Gemeentelijk rapport Heeze- Leende

2 Kernboodschap 2: Hoewel het beeld gunstiger is dan in de regio heeft toch één op de vier volwassenen in Heeze-Leende een verhoogd risico op een depressie of angststoornis. Bevorder vroeg- signalering en de bekendheid met beschikbare ondersteu- ningsmogelijkheden, zodat hulpverleners tijdig en juist kunnen doorverwijzen.

3 Kernboodschap 3: Tweederde van alle kinderen beweegt onvoldoende en vergroot hiermee de kans op overgewicht. Stimuleer de initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen, met de nadruk op sporten en bewegen in de buurt.

4 Kernboodschap 4: De startleeftijd voor alcoholgebruik stijgt weliswaar, maar het drinkgedrag van jongeren is nog steeds verontrustend. Zorg voor effectieve alcoholpreventie via educatie, draagvlak, regelgeving, handhaving en vroegsignalering.

5 Kernboodschap 6: Drie procent van de jongeren gebruikt softdrugs, vaak in combinatie met alcohol. Geef op scholen en via ouders voorlichting over de gevaren van druggebruik en pak beleidsmatig de beschikbaarheid van drugs aan.

6 Kernboodschap 8: Bijna 40% van de ouderen en 30% van de volwassenen in Heeze-Leende is eenzaam. Versterk de signaleringsfunctie van hulpverleners, vrijwilligers en buurtgenoten en zorg voor een goede follow-up van het signaal.

7 Kernboodschap 10: Ook in Heeze-Leende zijn sociaaleconomische gezondheidsverschillen. De gemeente kan met armoedebeleid deze verschillen verkleinen. Een integrale aanpak samen met de sociale dienst, re-integratiebedrijven en schuldhulpverlening is hierbij nodig.

8 Op basis van rapport discussie gevoerd en prioriteiten gesteld Aanbevelingen een plek gegeven binnen het lokaal gezondheidsbeleid Maar ook gezocht naar aanknopingspunten bij andere beleidsterreinen, zoals het WMO-beleid, jeugd- en sportbeleid en en minimabeleid Hoe verder gegaan? Presentatie in Stuurgroep LGB Heeze-Leende24 mei 2012

9 5 thema’s Bewegen & voeding Eenzaamheid Psychisch welbevinden Sociaaleconomische gezondheidsverschillen Alcohol & drugs


Download ppt "10 Kernboodschappen Beschrijving van de belangrijkste gezondheidsproblemen Stand van zaken Aanbevelingen voor lokaal (gezondheids)beleid Gemeentelijk rapport."

Verwante presentaties


Ads door Google