De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen."— Transcript van de presentatie:

1 Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen op God

2 Het valt tegen in het beloofde land Het land is nog niet van jou en er is ook nog eens een hongersnood – wat zou jij doen als je wordt bedreigd in je meest basale levensomstandigheden?

3 Het valt tegen in het beloofde land Oude patronen liggen dichtbij Egypte is het land van de angst. Hoe zal Abraham overleven? En Sara? Een plan wordt bedacht: ‘zeg dat je mijn zus bent, dan zal het mij goed gaan’.

4 Het valt tegen in het beloofde land Oude patronen liggen dichtbij God laat het er niet bij zitten Het plan lijkt te werken. Is dit de zegen die God voor ogen had? Het beloofde land is verder weg dan ooit. God grijpt in, er is altijd een tweede kans.

5 Het valt tegen in het beloofde land Oude patronen liggen dichtbij God laat het er niet bij zitten Dankzij Hem kun je altijd verder Abraham gaat af en druipt af. Toch ‘verlost’ uit het land van de angst. Zoek eerst Gods koninkrijk, zegt Jezus. Een totaal nieuwe manier van leven die je mag leren met vallen en opstaan.

6 Als God roept Ga dan op weg als Abraham Alles opgeven en achterlaten, maar toch gaan. Dat is geloof – zie Heb. 11 – als je gaat zonder te weten waarheen.

7 Als God roept Ga dan op weg als Abraham Je zult gezegend worden Gods zegen: te mooi om waar te zijn? Bedenk goed: gezegend worden is niet hetzelfde als succes hebben. Heb je genoeg aan Gods nabijheid?

8 Als God roept Ga dan op weg als Abraham Je zult gezegend worden En zelf een bron van zegen zijn Via Abraham zoekt God de hele wereld. In Jezus komt Abrahams zegen ook naar jou toe. Geloven in het spoor van Abraham is altijd ook: een bron van zegen zijn voor anderen


Download ppt "Wie niet sterk is… moet leren vertrouwen op God Abraham in Egypte, het land van de angst. Wie niet sterk is, moet niet slim zijn, maar leren vertrouwen."

Verwante presentaties


Ads door Google