De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL. Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters.

Verwante presentaties


Presentatie over: "UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL. Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters."— Transcript van de presentatie:

1 UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL

2 Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters

3 K1: Aarde Zaden van de zonnebloem De aarde ruikt zo lekker. De zonnebloempitjes kunnen alleen opgroeien als ze in de aarde zitten. Binnenkort groeien er mooie zonnebloemen in de potjes. In onze tuin staan ook bloemen. Toen we gisteren zijn gaan picknikken stonden er mooie bloemetjes in het gras.

4 K2: Water Putje in de grond Netjes rond Zaadje klein Ook de zon moet er zijn Water sproeien En dan … groeien Ik drink graag water dat is lekker fris. Ik heb al eens een regenboog gezien. Van regen kunnen de bomen en de bloemen groeien.

5 K3: Vuur Lekker BBQ-en in de zomer. Vuur in de kachel, lekker warm en gezellig. Vuurtoren, licht voor de boten zodat ze niet botsen. Gezellig kampvuur maken met een hele berg hout. De luchtballon gaat hoog de lucht in door het vuur dat erin geblazen wordt. Geeft licht en dan kunnen wij goed zien.

6 K4: Lucht Lucht = wind. Vogels vliegen in de lucht. In de lucht zijn wolken en een zon. Uit de lucht valt regen. Je krijgt lucht binnen als je ademt. Storm is leuk als de wind je wegblaast. Als je ballonnen laat vliegen komt al de lucht eruit.

7 Negatieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters

8 K1: Aarde  Zaden van de zonnebloem Mijn handjes worden vies van die aarde. Het zand stinkt.

9 K2: Water  Ik ben gevallen op de speelplaats, mijn broek is nat. Het regent, ik voel me net als een vis. “Juf ik heb geen kap aan mijn jas!”

10 K3: Vuur  Vulkaan die uitbarst. Rook, je ziet niet goed en kan niet goed ademen. Draak die vuur spuwt. Heel heet, je kan je verbranden. Bliksem, net vuur in de lucht. Vuur kan alles stuk maken.

11 K4: Lucht  Storm / windhoos is niet leuk. Soms stinkt de lucht. Als je kopje onder gaat in het zwembad krijg je geen lucht.

12 UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL

13 Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water 1.1 + 1.2 + 2 + 3

14 1.1: Aarde Buiten spelen -> vuil maken. Bloemen planten-> bloementuintje, moestuintje. Veldrijden door de modder. Voetballen -> aarde + gras -> vallen en geen kapotte knieën. Zandbak spelen, moddertaarten, tunnels. Tekenen, schrijven in de aarde -> pijlen bij een bosspel. Kippen scharrelen in de grond. Liedje: “Kastanjeboom”.

15 1.2 Water Zwemmen. Drinken. Mama helpen afwassen. Bloemen en planten water geven. Een bad nemen. Waterspelletjes bij warm weer.

16 2de leer - jaar : Vuu r

17

18 3de leer- jaar: Luch t

19

20 4 + 5.1 + 5.2 + 6

21 4de leerjaar: Aarde 

22 Op 11 maart 2011 was er een aardbeving in het noorden van Japan. Deze aardbeving had verschrikkelijke gevolgen voor de mensen die daar wonen. Alles was verwoest en duizenden mensen zijn hun bezittingen of familieleden verloren. Op de koop toe heeft deze sterkste natuurkracht nog een tsunami en een kernramp veroorzaakt. De schok was zeer zwaar, 8.9 op de schaal van Richter. Dit was het zwaarste wat ze ooit gemeten hebben in Japan. Een aardbeving is het meest angstaanjagende natuurverschijnsel en kan je niet voorspellen. Wanneer de bodem onder onze voeten schudt of trilt, beeft de aarde. Het voelt aan alsof je op het dek van een schip op zee staat. De meeste aardbevingen duren een paar seconden, maar kunnen ook langer duren. De uren na een beving kunnen er nog na schokken zijn.

23 5de leerjaar: Water, Vuur 

24 VUUR IN HET MAANLICHT Het is nacht, het vuur staat op wacht. Het valt aan en verlicht de maan. Ik heb mij verbrand en val tegen de wand. Opeens komt de regen aan op deze laan. De druppeltjes vallen, net gelijk getallen. Ze doven het vuur, binnen het uur. Remy Ratajczak

25 6de leerjaar: Lucht 

26 UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL


Download ppt "UIT LIEFDE VOOR DE AARDBOL. Positieve teksten over : Vuur, Aarde, Lucht en Water Kleuters."

Verwante presentaties


Ads door Google