De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Met de profielen van NOB en CAP (in KinderRAP) naar één perspectief voor de beste ondersteuning Samen werken aan kwaliteit Wilma Slaats Anke Meester Eric.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Met de profielen van NOB en CAP (in KinderRAP) naar één perspectief voor de beste ondersteuning Samen werken aan kwaliteit Wilma Slaats Anke Meester Eric."— Transcript van de presentatie:

1 Met de profielen van NOB en CAP (in KinderRAP) naar één perspectief voor de beste ondersteuning Samen werken aan kwaliteit Wilma Slaats Anke Meester Eric Dankbaar

2 Implementatie Scholing Voorbereiding Implementatie Evaluatie

3 Implementatie-scholing Scholing voor 3 pilotscholen en 3 revalidatiecentra in februari of maart 2013 Elke school levert voor de scholing 2 personen (bijvoorbeeld een zorgcoördinator en een orthopedagoog) en elk centrum ook twee (altijd een revalidatiearts en daarnaast een fysiotherapeut. Deze vier mensen worden opgeleid in het NOB en CAP door Anke en Wilma. De scholing kost €200,- per persoon inclusief materiaal (1 NOB-map per school)

4 Implementatie-voorbereiding in eigen school en centrum Deze vier geschoolde medewerkers stellen samen met een manager van school of centrum een implementatieplan op voor beide organisaties. De implementatieprojectgroep zet een strategie uit hoe het NOB-CAP in de eigen organisaties wordt ingevoerd. Hierbij moet worden gedacht aan:

5 Implementatie-voorbereiding in eigen school en centrum Informatie over het NOB-CAP aan alle medewerkers Het inbouwen van een sjabloon van het NOB-CAP in het leerlingvolgsysteem en het EPD Een plan hoe geleidelijk het NOB-CAP wordt afgenomen bij /ingevuld voor alle leerlingen Een plan hoe het NOB-CAP model jaarlijks ter sprake komt in overlegbesprekingen Een voorlichting over hoe de vertaalslag gemaakt kan worden in dagelijks werken. Bespreken hoe de ouders te informeren. Het bepalen van een startdatum voor de implementatie

6 Implementatie-Evaluatie De projectgroep plant na een jaar een evaluatie van het gebruik en de invoering van het NOB-CAP In het eerste jaar is de projectgroep stand-by voor mogelijke noodzakelijke interventies en bewaakt ze of de voortgang conform planning verloopt.


Download ppt "Met de profielen van NOB en CAP (in KinderRAP) naar één perspectief voor de beste ondersteuning Samen werken aan kwaliteit Wilma Slaats Anke Meester Eric."

Verwante presentaties


Ads door Google