De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat een verhaalprobleem/thema is en hoe dit verwoord wordt. Hoe spanning ontstaat en welke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat een verhaalprobleem/thema is en hoe dit verwoord wordt. Hoe spanning ontstaat en welke."— Transcript van de presentatie:

1 FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN

2 AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat een verhaalprobleem/thema is en hoe dit verwoord wordt. Hoe spanning ontstaat en welke middelen een schrijver/filmaker gebruikt om spanning te creëren.

3 WAT GAAN WE DOEN? Huiswerk kort bespreken Uitleg theorie Aan de slag met je huiswerk! Lezen

4 In ieder probleem krijgt de hoofdpersoon te maken met een probleem: pesten, verliefdheid, sterfgeval enz Het verhaal gaat over hoe de hoofdpersoon met het probleem omgaat De beschrijving van het verhaalprobleem noemen we het thema. Een thema kan op drie manieren verwoord worden: In één of een paar woorden: pesten, verliefdheid In een korte zin: Pesten heeft ernstige gevolgen Als een vraag: hoe is het om gepest te worden? Wat heeft het voor een gevolgen? VERHAALPROBLEEM

5 Spanning ontstaat wanneer je nieuwsgierig wordt naar de antwoorden op het verhaalprobleem. Spanning verhogend: Spanning uitstellen De lezen/kijker weet meer dan de hoofdpersoon Cliffhanger SPANNING

6 Huiswerk voor vrijdag 28-08- 2015 Fictie 1.1 opdr 4,5,6 Kies een boek uit en neem deze mee om te lezen. OPDRACHTEN


Download ppt "FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat een verhaalprobleem/thema is en hoe dit verwoord wordt. Hoe spanning ontstaat en welke."

Verwante presentaties


Ads door Google