De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde."— Transcript van de presentatie:

1 STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde

2 STAP 0 Weet je niet goed waar je stage zou lopen? Wil je advies? Maak een afspraak en kom langs op donderdag 29 september a.s.

3 STAP 1 Mail VOOR maandag 3 oktober 2011om 17.00 uur je toptwee (of topdrie) van favoriete stageplaatsen naar bartl.vanderstraeten@ugent.be bartl.vanderstraeten@ugent.be

4 STAP 2 Wacht op antwoord. Ten laatste op vrijdag 7 oktober 2011 om 17.00 uur verneem je via e-mail van mij welke stageplaats je kunt aanschrijven.

5 STAP 3 Stuur een e-mail of bel naar de contactpersoon op je stageplaats, waarin je jezelf voorstelt en vraagt of je in een gesprek zou mogen toelichten waarom je graag op die plek stage zou lopen. Vat een en ander op als een sollicitatiegesprek en stuur een beknopt cv'tje mee.

6 STAP 4 Ben je tot een overeenkomst gekomen met je stageplaats, maak dan duidelijke afspraken over je takenpakket en over de data waarop je stage zult lopen. Zet beide op een A4'tje en laat e.e.a. ondertekenen door jou en de stagementor op je stageplaats. Ben je niet tot een overeenkomst gekomen, neem dan spoedig contact op met mij, dan zoeken we een andere stageplaats.

7 STAP 5 Breng je stagecontract en je verzekeringen in orde. Dat doe je als volgt: Zoek alle nodige informatie bij elkaar. Vul dan de nodige gegevens in op de webapplicatie, die je kunt bereiken via de aangegeven link. LET OP: je stage kan niet aanvangen zonder dat je je contract in orde hebt gebracht! Maak hier dus zeker en zo snel mogelijk werk van! Een en ander kan wel pas nadat je officieel bent ingeschreven in de opleiding.

8 STAP 6 Als dit allemaal in orde is, maak dan een afspraak met mij vóór je aan je stage begint. Breng zeker het ondertekende document mee met je takenpakket en de dagen waarop je stageloopt! Dan bespreken we je takenpakket en je verwachtingen.

9 STAP 7 Maak een nieuwe afspraak met mij als je ongeveer halverwege je stage bent. Dan bespreken we en evalueren we de voortgang van een en ander en kunnen we indien nodig nog proberen bij te sturen. TIP: vele studenten houden tijdens hun stage een soort van dagboek bij waarin ze per dag noteren wat ze gedaan/ geleerd/ ervaren hebben. Zo'n dagboek kan een handig hulpmiddel zijn bij het schrijven van je stageverslag.

10 STAP 8 Bezorg in de laatste week van je stage het evaluatieformulier aan de stagementor van je stageplaats en zorg dat die het na afloop van je stage zo snel mogelijk aan mij bezorgt.

11 STAP 9 Schrijf je stageverslag (aanwijzingen in het vademecum en in een infosessie bij het begin van het tweede semester) en dien het in.

12 STAP 10 In juni volgt nog een gesprek waarin je je stageverslag mondeling verdedigt.

13 EVALUATIE 3 factoren: - evaluatie door stageplaats (cfr. formulier) - stageverslag - mondelinge verdediging (gesprek)

14 Stagebegeleider Bart Van der Straeten bartl.vanderstraeten@ugent.be Rozier 44, 2de verdieping, lokaal D2.14 bartl.vanderstraeten@ugent.be


Download ppt "STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde."

Verwante presentaties


Ads door Google