De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 Deel 4: cabernet sauvignon, merlot.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 Deel 4: cabernet sauvignon, merlot."— Transcript van de presentatie:

1 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 Deel 4: cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc

2 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014  gematigd of heet klimaat  diepe kleur  hoog tannine- en zuurgehalte  uitgesproken aroma’s  wijnen geschikt voor oudering  vaak gemaakt met hout Cabernet sauvignon

3 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Heet klimaat  zwart fruit (zwarte bes, zwarte kers, braam) Houtrijping  hout (toast, vanille, rook, koffie, cederhout) Gematigd klimaat  zwart fruit (zwarte bes, zwarte kers)  plantaardig (paprika) Smaken van cabernet sauvignon

4 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014  gematigd of heet klimaat  gemiddeld tannine- en zuurgehalte  gemiddeld tot veel body en alcohol  vaak gemaakt met hout Merlot

5 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Houtrijping  hout (toast, vanille, specerijen, koffie) Gematigd klimaat  rood fruit (aardbei, rode kers, rode pruim)  kruiden (munt)  rijpheid (cederhout, tabak) Smaken van merlot Heet klimaat  zwart fruit ((zwarte kers, braam, blauwe pruim)  gekonfijte vruchtjes  chocola

6 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Cabernet sauvignon in blends Cabernet sauvignon  voegt toe  kleur  zuren  tannine  aromatisch fruit  merlot  shiraz  lokale rassen

7 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Merlot in blends Merlot  voegt toe  zachtheid  body  maakt wijnen makkelijker te drinken  cabernet sauvignon  lokale rassen

8 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Cabernet en merlot wereldwijd Californi ë Chili en Argentini ë Zuid- Afrika Australië en Nieuw- Zeeland Frankrij k

9 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Cabernet sauvignon en merlot Bordea ux Pays d’Oc IGP FRANKRI JK

10 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Cabernet sauvignon en merlot BORDEA UX Médoc Haut-Médoc  Pauillac  Margaux Graves  Pessac-Léognan Saint-Émilion Pomerol

11 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014  Regionaal Bordeaux etiket-termen  Bordeaux Supérieur  Cru bourgeois  Grand cru

12 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Napa Valley Oakville Rutherfo rd Californië San Francisco Alexander Valley

13 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Chili en Argentinië Maipo Valley Mendoz a CHILI ARGENTIN IË Central Valley Cachapoal Valley Colchagua Valley

14 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Zuid-Afrika Stellenbos ch WESTKAAP Kaapstad

15 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Margaret River Australië Coonawar ra ZUIDOOST- AUSTRALIË Melbourne Sydne y

16 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Nieuw-Zeeland Hawke ’s Bay Noorder- eiland Zuider- eiland

17 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 UITERLIJK Helderheid helder – troebel Intensiteit licht – gemiddeld – diep Kleurwit rosé rood citroengeel – goudgeel – ambergeel roze – zalmroze – oranje paars – robijnrood – granaatrood – bruinrood GEUR Conditie zuiver – onzuiver Intensiteit licht – gemiddeld – uitgesproken Aromakenmerken bijv. fruit, bloemen, specerijen, planten, aroma’s van eikenhout, overig SMAAK Zoetheid droog – iets zoet – halfzoet – zoet Zuurgehalte laag – gemiddeld – hoog Tanninegehalte laag – gemiddeld – hoog Body (mondgevoel) licht – gemiddeld – vol Smaakkenmerken bijv. fruit, bloemen, specerijen, planten, smaken van eikenhout, overig Afdronk kort – gemiddeld – lang CONCLUSIE Kwaliteit fout – slecht – acceptabel – goed – zeer goed – uitstekend Systematische proefmethode wijn niveau 2 ®

18 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014  koel of gematigd klimaat  hoog zuurgehalte  aromatisch druivenras  over het algemeen het best jong gedronken  meestal zonder hout  gemengd met sémillon Sauvignon blanc

19 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014  citrusfruit (citroen, limoen)  groen fruit (kruisbes)  steenvruchten (perzik)  tropisch fruit (passievrucht) Invloed rijpheid druif op stijl en smaak  plantaardig (gras)  groente (groene paprika, asperge) minst rijp rijpst  bloemig (vlierbloesem)

20 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Sauvignon blanc wereldwijd Californi ë Chili Zuid- Afrika Nieuw- Zeeland Frankrij k

21 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Sauvignon blanc Loiredal Bordea ux Pays d’Oc IGP FRANKRI JK Sancerr e Pouilly- Fumé

22 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Zuid-Afrika Elgi n WESTKAAP Constanti a Kaapstad

23 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Nieuw-Zeeland Marlboroug h Noorde r-eiland Zuider- eiland

24 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 Sauvignon blanc uit de hele wereld

25 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 UITERLIJK Helderheid helder – troebel Intensiteit licht – gemiddeld – diep Kleurwit rosé rood citroengeel – goudgeel – ambergeel roze – zalmroze – oranje paars – robijnrood – granaatrood – bruinrood GEUR Conditie zuiver – onzuiver Intensiteit licht – gemiddeld – uitgesproken Aromakenmerken bijv. fruit, bloemen, specerijen, planten, aroma’s van eikenhout, overig SMAAK Zoetheid droog – iets zoet – halfzoet – zoet Zuurgehalte laag – gemiddeld – hoog Tanninegehalte laag – gemiddeld – hoog Body (mondgevoel) licht – gemiddeld – vol Smaakkenmerken bijv. fruit, bloemen, specerijen, planten, smaken van eikenhout, overig Afdronk kort – gemiddeld – lang CONCLUSIE Kwaliteit fout – slecht – acceptabel – goed – zeer goed – uitstekend Systematische proefmethode wijn niveau 2 ®


Download ppt "WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 © WSET 2014 WSET®-Kwalificatie Wijnen en Gedistilleerd Niveau 2 Deel 4: cabernet sauvignon, merlot."

Verwante presentaties


Ads door Google