De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Activerend werk.  Voorstellen  Hoeve Klein Mariendaal  Groen, Horeca, Tuinderij, Dierverzorging, Klussen  Diverse doelgroepen en doelstellingen 

Verwante presentaties


Presentatie over: "Activerend werk.  Voorstellen  Hoeve Klein Mariendaal  Groen, Horeca, Tuinderij, Dierverzorging, Klussen  Diverse doelgroepen en doelstellingen "— Transcript van de presentatie:

1 Activerend werk

2  Voorstellen  Hoeve Klein Mariendaal  Groen, Horeca, Tuinderij, Dierverzorging, Klussen  Diverse doelgroepen en doelstellingen  Participatie en Zelfredzaamheid - Ontlasten mantelzorger  Leertrajecten, Dagbesteding, Beleving  Martijn: coach/opleider en begeleider  Sebastiaan: leertraject groen  Bas: leertraject horeca

3 BRANCHE ERKEND LEER-WERK TRAJECT  Voor jongeren en volwassenen zonder startkwalificaties  Branche erkend: aansluitend bij systematiek MBO onderwijs  Scholing voor Arbeid (KPC groep)  Groen en Horeca  Landelijke pilot met 10 zorgboeren in heel Nederland  Arnhemse pilot met zorgaanbieders: Siza, Driestroom, Zozijn, Elver

4 WAT EN HOE WORDT ER GELEERD  Vakkennis en vakvaardigheden  Snoeien, grasbeheer, bestraten…..  Algemene Arbeidscompetenties  Samenwerking, initiatief nemen, concentratie, omgaan met kritiek….  Halve dag per week les  Rest van de week in de praktijk oefenen  Per 6 weken deeltoetsing module  Externe stage  Eerste certificering in juli

5 NS1.13.048 (12070)

6 PRESENTATIE  Martijn, Bas en Sebastiaan

7 Een leven lang leren, dus ook bij KrachtVaardig: praktisch, concreet, met plezier en op maat.

8 KRACHTVAARDIG  KrachtVaardig is een participatie werk- en leerplek binnen zorgcentrum Overdal van Vilente. De medewerkers en vrijwilligers werken intensief samen met de werkkrachten volgens de meister en gesell methode. Binnen deze locatie bieden we onder leiding van een talentcoach trajecten op maat aan, van dagbesteding tot toeleiding naar werk.  KrachtVaardig werkt, traint en biedt ondersteuning volgens het concept hart, hoofd en handen.

9

10 OPLEIDINGEN/ TRAININGEN  Assistant dienstverlening en zorg  Arbeidsvaardigheden  Ik, leren en werken  Geld rekenen  Portfolio  Erkenning?  Orientatie traject met KPC  Orientatie traject met Vilente thuiszorg  Orientatie traject VSV  Wie, wat, waar, wanneer en hoe?

11 HOE?? THEORIE – PRAKTIJK & MAATWERK

12 TRAJECT

13 MIJN VERHAAL  In januari 2016 ben ik begonnen bij krachtvaardig  Ik mocht geleik twee dagen bij de dagopvang werken en een dag  Bij de kapster. Als je daar komt wordt je echt welkom geheten  Door alle colega’s van krachtvaardig en vilente. Ik voel me  Daar zeer gewardeert, ik werk er nu 6 maanden en ik merk dat  Ik er geroeit ben, wij hebben nu 4 weken een nieuwe plek erbij en  Dat is de molenberg, ik werk nu twee dagen bij de molenberg en een dag  Bij overdal. Ik mag al bij de molenberg een bewooner naar bed  Brengen, ik ben begonnen met een opleiding en dat allemaal in  6 maanden al. Ik ga met plezier naarr mijn werk, ik heb het heel erg  Naar me zin bij krachtvaardig. Ik zie mijn toekomst zonig tegemoet  Bij krachtvaardig en vilente.

14 PRESENTATIES LISA

15  Presentatie 28 juni 2016  Voorbereiding: eerst ben ik de doekjes gaan pakken in de  Kelder, daarna de emmer,trekker en wisser gepakt en toen naar  verdieping 1 gegaan. Vorige week had ik het ramen zemen geoefend, vandaag wist ik  helemaal uit mijn hoofd wat ik moest doen en dat vond ik goed gaan. Ik was wel  zenuwachtig voor de foto,s en het bij houden van de tijd. Ik was bang  dat ik er langer over deed maar ik heb er 10 minuten over gedaan,  daar werd ik blij van.

16 Uitvoering: vorige week had ik het ramen zemen geoefend, vandaag heb ik het zelf Uitgevoerd. Het ging nu een stuk sneller dan vorige week, omdat ik wist hoe het moest. Eerst de wisser goed uitknijpen en met een vloeiende beweging de deur nat maken. Daarna ga je met de trekker van links naar rechts en van boven naar beneden. Daarna met een droge doek langs de randen van het raam. De deur nat afgenomen en netjes de richels en de klinken meegenomen.

17 Hoe ik het heb aanvaaren: ik vond het ramen zemen veel beter gaan; het ging sneller, ik wist waar alles stond, ik wist wat ik moest doen. Het enige waar ik de zenuwen voor had was bij het maken van de foto,s. Vandaag ook het raam bij de vensterbank gedaan op een trap. Daar was ik wel bang voor, maar ik heb mijn angst overwonnen. Je kan het beste van links naar rechts gaan of van links en een heel stuk naar beneden. Ik vond het redelijk goed gaan en de planten heb ik ook goed terug gezet, dus geen fouten gemaakt.

18 PRESENTATIE JURRE

19 VRAGEN EN OPMERKINGEN

20 DISCUSSIE  Leertraject voor iedereen; ieder op eigen nivo?  Belang van het creëren van keten?  Competentiegericht coachen en begeleiden hoe doe je dat?


Download ppt "Activerend werk.  Voorstellen  Hoeve Klein Mariendaal  Groen, Horeca, Tuinderij, Dierverzorging, Klussen  Diverse doelgroepen en doelstellingen "

Verwante presentaties


Ads door Google