De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

(Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school.

Verwante presentaties


Presentatie over: "(Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school."— Transcript van de presentatie:

1 (Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school.

2 (Religieuze) feesten doen halt houden en stilstaan, iets waar we meer en meer nood aan hebben in onze hedendaagse samenleving en ook binnen onze school.

3 (Religieuze) feesten vormen een solide structuur van de tijd, ze vormen dan ook de ideale basis om het schoolse leven op te enten. Vb. ‘kerstrapport’, vastenvoettocht tijdens de veertigdagentijd, pannekoekenslag rond lichtmis, …

4 (Religieuze) feesten blikken terug op het verleden en zijn daarom een ideale manier om het verleden in herinnering te brengen en present te stellen binnen de school.

5 De christelijke feesten hebben te maken met centrale feiten uit de heilsgeschiedenis. Het vieren van christelijke feesten is dus ideaal om deze heilsgeschiedenis opnieuw in herinnering te brengen, present te stellen en het christelijke geloof te beleven in de school.

6 (Religieuze) feesten herbergen een schat aan traditie en folklore en zijn daarom de ideale manier om deze in herinnering te brengen en present te stellen binnen de school.

7 (Religieuze) feesten bieden de gelegenheid om antwoorden te formuleren op levensvragen.

8 (Religieuze) feesten brengen mensen bij elkaar, maar er zijn voldoende andere activiteiten die hiervoor zorgen binnen de school. Dit is dus geen echt motivatie om (religieuze) feesten te organiseren op onze school.

9 (Religieuze) feesten doorbreken de barrière van het individualisme.

10 (Religieuze) feesten …


Download ppt "(Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school."

Verwante presentaties


Ads door Google