De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston."— Transcript van de presentatie:

1 1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston je kind bij de taalinitiatie?

2 2 Wat is taalinitiatie? -Wat zijn de doelen van taalinitiatie? -Waarom het muzische? -Waarom Frans? -Wat is taalinitiatie niet? -Hoe veilig voelt je kind zich?

3 3 Wat is taalinitiatie? -initiatie = inwijden -gaat aan het formele taalleren vooraf -explorerend leren -de vreemde taal komt er toevallig bij -vanaf derde kleuterklas tot leerjaar 4

4 4 Wat zijn de doelen van taalinitiatie? Oh là là … Frans is leuk … tof! De motivatie van elk kind vergroten Oh là là … ik kan het … het lukt me echt! Het zelfvertrouwen van elk kind verstevigen. Oh là là … als ik zoek … vind ik! Het taaldenken van elk kind activeren en aanscherpen. Oh là là … zo is het mooi … zo is het juist! Een attitude van correctheid meegeven aan elk kind.

5 5 Meerwaarde voor elk kind Lj 5Lj 6 ik heb zin in Frans ik kan het ik zoek en vind het is juist

6 6 Meerwaarde voor elk kind -Ik kom in het vijfde leerjaar. Dankzij de initiatie met Oh là là ! … -vind ik nu al de Franse les leuk; -weet ik dat ik het zal kunnen; -geef ik niet op … zoek ik naar betekenis; -hou ik van correctheid en streef dat na. -Ik bezit dus vaardigheden en attitudes die het aanleren van een taal gemakkelijker maken. -De drempel is niet meer zo hoog!

7 7 Meerwaarde voor elk kind Alles wat kinderen naast die doelen toevallig oppikken, zoals -extra woordenschat -structuren -omgangsvormen is een cadeau!

8 8 Waarom het muzische? De sterktes van het muzische 1.welbevinden 2.betrokkenheid 3.rijke communicatie 4.consolidatie

9 9 Waarom Frans? 1.tweetalig land 2.Frans in leerjaar 5 en 6 is de verplichte eerste vreemde taal

10 10 Wat is taalinitiatie niet? 1.woordenschatdril 2.grammaticaonderricht 3.leerplandoelen bereiken 4.evaluatie / toetsen 5.‘extra’ lessen

11 11 Je kind voelt zich veilig want... -er zijn toffe Franse liedjes -er is een verhaal in het Nederlands -er zijn 6 mooie prenten bij elk verhaal -er zijn doelwoordenkaarten met de illustraties van de doelwoorden -er zijn muzische activiteiten -er zijn gezelschapsspelen -er zijn cd-romactiviteiten

12 12 De cd-rom

13 13 Structuur van Oh là là ! Stap 1sfeer opbouwen + verhaal Stap 2lied aanleren Stap 3muzische activiteiten -beeld -muziek -drama -bewegen cd-romactiviteiten

14 14

15 15 De leerkracht en Flonflon: een sterk team De leerkracht de leerkracht kent de leerlingen met de leerkracht kan het op elk tijdstip (korte, veelvuldige voorkomende momenten van consolidatie zijn beter dan 1 lang apart moment)

16 16 De leerkracht en Flonflon: een sterk team Rol van de pop Flonflon drempelverlagend motiverend vriend

17 17 Thema’s eerste leerjaar ‘Flonflon et sa famille’ 1.Bonjour, Flonflon 2.Un ours brun 3.Une maison pour Nana 4.Ma poupée est malade 5.La musique 6.La danse des princesses 7.À table

18 18 Materialen In de klaskoffer: 1.de pop Flonflon 2.de prenten met de verhalen 3.de doelwoordenkaarten 4.de cd met de liedjes: gezongen en karaoke 5.de cd-rom 6.het gezelschapsspel 7.de memorykaartjes 8.de handleiding Daarnaast: 1.speelleerschriftje 2.extra cd-rom


Download ppt "1 Welkom ouders! Oh là là ! – Wat is dat? Wat is taalinitiatie en wat zijn de specifieke doelen? Hoe helpen Flonflon en de familie van Camille en Fiston."

Verwante presentaties


Ads door Google