De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De rol van de schoolcontext, kwetsbaarheid en individuele slachtofferervaringen op school. Anjuli Van Damme Lieven Pauwels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De rol van de schoolcontext, kwetsbaarheid en individuele slachtofferervaringen op school. Anjuli Van Damme Lieven Pauwels."— Transcript van de presentatie:

1 De rol van de schoolcontext, kwetsbaarheid en individuele slachtofferervaringen op school. Anjuli Van Damme Lieven Pauwels

2  Onveiligheidsbeleving bij adolescenten  Onveiligheidsbeleving vanuit een schoolcontextueel model

3 Stelling 1: Achtergrondkenmerken van jongeren (geslacht, scholingsgraad en schoolse vertraging) en hun gezin (lage SES, immigratieachtergrond en eenoudergezin) hebben een onafhankelijke invloed op de onveiligheidsbeleving van jongeren. Stelling 2: Structurele kenmerken van scholen (etnische heterogeniteit, negatief sociaal klimaat en blootstelling aan slachtofferschap) hebben een positief effect op de onveiligheidsbeleving van jongeren. Stelling 3: Individueel slachtofferschap van geweld op school heeft een sterke invloed op de onveiligheidsbeleving van jongeren, onafhankelijk van de overige variabelen uit voorgaande stellingen. Stelling 4: De toevoeging van individueel slachtofferschap van geweld op school reduceert de effecten van individuele achtergrondkenmerken en kenmerken van de schoolcontext.

4  Slachtofferenquête onder jongeren uit het tweede jaar secundair onderwijs te Lokeren ◦ ASO 53,9 % ◦ TSO 22,1 % ◦ BSO 17.3 % ◦ BUSO 6,6 %  50,9 % jongens49,1% meisjes

5

6

7

8  Minder onveiligheidsbeleving dan bij volwassenen.  Groter onveiligheidsgevoel bij meisjes dan bij jongens.  Onveiligheidsgevoel even groot in alle studieniveau’s.

9 Zijn er nog vragen?


Download ppt "De rol van de schoolcontext, kwetsbaarheid en individuele slachtofferervaringen op school. Anjuli Van Damme Lieven Pauwels."

Verwante presentaties


Ads door Google