De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

~Guido Lek~. Kiezen voor techniek Dit project leert kinderen wat een sensor is. Dit project leert kinderen dat je technische oplossingen voor menselijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "~Guido Lek~. Kiezen voor techniek Dit project leert kinderen wat een sensor is. Dit project leert kinderen dat je technische oplossingen voor menselijke."— Transcript van de presentatie:

1 ~Guido Lek~

2 Kiezen voor techniek Dit project leert kinderen wat een sensor is. Dit project leert kinderen dat je technische oplossingen voor menselijke toepassingen kunt vinden in de natuur.

3 Een natuurlijk gevoel voor techniek Project Ecosensor leert kinderen naar de natuur te kijken op een nieuwe manier. Die nieuwe manier is biomimicry: “het schatzoeken van deze tijd” Leren van natuur en zo (sensor)technische oplossingen vinden voor menselijke toepassingen

4 Bijvoorbeeld Sharklet De huid van haai is zo ruw dat deze werd gebruikt als schuurpapier. Juist die ruwe structuur zorgt voor een wrijvingsvrije doorgang door het water De structuur van de haaienhuid inspireerde Duitse techneuten tot een eerste niet giftige antibacteriële aangroei product te gebruiken voor vliegtuigen en schepen en de medische industrie €=.

5

6 Door het scheppend vermogen van de natuur te imiteren, kunnen we meer welvaart genereren in een duurzame economie Biomimicry

7 Kerndoelen basisonderwijs Leeftijd groep 5-6 = 9-10 jaar 44 De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik. 45 De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.

8

9 natuur draait op zonlicht natuur gebruikt alleen de energie die het nodig heeft natuur past vorm in functie natuur recycled alles natuur beloont samenwerking natuur draait op diversiteit natuur eist lokale expertise technische inzichten voor natuur- en duurzaamheidseducatie

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23


Download ppt "~Guido Lek~. Kiezen voor techniek Dit project leert kinderen wat een sensor is. Dit project leert kinderen dat je technische oplossingen voor menselijke."

Verwante presentaties


Ads door Google