De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorzetsels bij landen en steden Nederlands:in/naar In het Frans zijn er verschillende voorzetsels. Volg het stappenplan om de juiste vorm te kiezen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorzetsels bij landen en steden Nederlands:in/naar In het Frans zijn er verschillende voorzetsels. Volg het stappenplan om de juiste vorm te kiezen."— Transcript van de presentatie:

1 Voorzetsels bij landen en steden Nederlands:in/naar In het Frans zijn er verschillende voorzetsels. Volg het stappenplan om de juiste vorm te kiezen.

2 stad  het voorzetsel is altijd à voorbeeldIk ga naar Parijs. Je vais à Paris. Ik woon in Rotterdam. J’habite à Rotterdam.

3 land  verschil tussen mannelijk, vrouwelijk en meervoud mannelijk  het voorzetsel is au voorbeeldYassine gaat naar Marokko. Yassine va au Maroc. Zij woont in Denemarken. Elle habite au Danemark.

4 vrouwelijk  het voorzetsel is en De Franse naam van het land eindigt op een –e. voorbeeldMartine gaat naar Frankrijk. Martine va en France. Wij wonen in Spanje. Nous habitons en Espagne.

5 meervoud  het voorzetsel is aux Alleen bij Les Pays-Bas (Nederland) en Les États-Unis (Verenigde Staten).) voorbeeldJean woont in Nederland. Jean habite aux Pays-Bas. Jullie gaan naar de VS. Vous allez aux États-Unis.

6 Schema mannelijkvrouwelijkmeervoud stadààà landauen (de laatste letter is een –e) aux (alleen Pays-Bas & États-Unis)


Download ppt "Voorzetsels bij landen en steden Nederlands:in/naar In het Frans zijn er verschillende voorzetsels. Volg het stappenplan om de juiste vorm te kiezen."

Verwante presentaties


Ads door Google