De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier."— Transcript van de presentatie:

1 MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf

2 BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier 1 strook bruin of zwart papier Kleine stukjes papier in rood, wit en zwart 4 bruine of zwarte vlechtstroken Lijm Schaar Eventueel plakband

3 Pak een gekleurd vel papier. Vouw 1 hoek diagonaal naar de andere kant van het vel. Zorg ervoor dat er een vierkant met een ‘flap’ ontstaat. Vouw het overgebleven flapje over het vierkant heen en knip het af. Vouw het vierkant open.

4 Vouw 16 vakjes in het vierkant door het vierkant eerst door midden te vouwen en daarna de zijkanten te vouwen tot aan de middenvouw. Draai het vierkant een kwartslag en herhaal bovenstaande stap. Knip aan de 2 zijkanten het buitenste vakje in tot aan de volgende vouw. Vouw de losse flapjes naar binnen en plak ze vast aan de zijkant van het ‘bakje’.

5 Je hebt nu een bakje voor je staan. Plak 1 van de satéprikkers in de hoek van het bakje. Let op: de scherpe kant moet naar beneden wijzen. Plak de andere 3 satéprikkers in de overige hoeken van het bakje. Blaas een ballon op en leg deze ‘op’ de satéprikkers. Je luchtballon is klaar!

6 Pak de wc rol en kies 2 kleuren uit. Maak 2 stroken van deze kleuren. Tip: een half vouwblaadje heeft hiervoor de ideale grootte. Plak de eerste strook op de wc rol. Plak de tweede strook deels over de eerste strook heen. Pak een bruine of zwarte strook papier en maak hier met de kleine stukje papier een gezichtje op. Plak hierna de strook over 1 van de andere kleuren heen.

7 Maak van een vel gekleurd papier een mutsje met eventueel een veertje. Plak deze op het hoofdje. met de vlechtstroken maak je 2 muizentrappetjes door ze haaks op elkaar te plakken en dan telkens de ene strook over de andere te vouwen. plak je muizentrappetjes op het pietje. Dit zijn de armpjes. Je pietje is klaar!

8


Download ppt "MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier."

Verwante presentaties


Ads door Google