De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Percussie Rondjes en kruisjes Ritme maken in een vierkwartsmaat. Hoog en laag toevoegen Ritme eerst noteren met rondjes en kruisjes, daarna met noten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Percussie Rondjes en kruisjes Ritme maken in een vierkwartsmaat. Hoog en laag toevoegen Ritme eerst noteren met rondjes en kruisjes, daarna met noten."— Transcript van de presentatie:

1 Percussie Rondjes en kruisjes Ritme maken in een vierkwartsmaat. Hoog en laag toevoegen Ritme eerst noteren met rondjes en kruisjes, daarna met noten.

2 Rondjes en kruisjes en een streep. Een snelle manier van noteren van een ritme: Kruisje = zijkant van de trommel = hoge toon. Vandaar dat je het noteert boven de streep, daar staan de hoge tonen Rondje= midden van de trommel = lage toon. Vandaar dat je het noteert onder de streep, daar staan de lage tonen. Hoog Laag

3 ruitjespapier xx 0oo Met ruitjespapier kan je goed aangeven hoe lang een toon duurt. =

4 Clave 3-2 = naam van dit ritme 1234 x..x..x... O.O... Dit ritme komt veel voor in allerlei muziek maar vooral bij de stijl Salsa. Een punt is hieronder een zestiende rust (kwart tel)

5 Noten maken met Sratch op Apple laptop Leen een Apple laptop en maak met scratch een ritme in een vierkwartsmaat. In dit ritme komen drie Dit zijn een paar voorbeelden. soorten noten voor: 0 - rust één tel 1 - noot één tel 2 - twee noten van een halve tel Gebruik daarvoor de nummerieke toetsen 0, 1 en 2 Speel dit ritme mee met Nummer dat je beluistert op je iPad.

6 Hoog en laag toevoegen Bij de eerste regel zou je zo hoog en laag kunnen toevoegen: Bij elke noot bepaal je of deze in het midden (rondje) of aan de zijkant (kruisje) wordt gespeeld.

7 Componeren Maak een ritme door eerst de rondjes en kruisjes te noteren Noteer het ritme dan op deze manier met noten.


Download ppt "Percussie Rondjes en kruisjes Ritme maken in een vierkwartsmaat. Hoog en laag toevoegen Ritme eerst noteren met rondjes en kruisjes, daarna met noten."

Verwante presentaties


Ads door Google