De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek."— Transcript van de presentatie:

1 Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek

2 “Een Tienerschool, zeg je?” De Tienerschool is een heel nieuw schoolconcept. De Tienerschool brengt de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs samen onder één dak. De Tienerschool is een school alleen voor 10- tot 14- jarigen. Nooit gezien. Veelbelovend. En helemaal op jouw maat.

3

4 “ Een school op mijn maat?” Van je tiende tot je veertiende kom je zo’n beetje in een rollercoaster terecht. Je groeit van kind naar puber. Je leert steeds beter wie je bent en waar jouw talenten liggen. Je bouwt een hechte vriendengroep om je heen. Je ontdekt beetje bij beetje hoe je alles van de wereld kan leren. En meer en meer ga je nu op eigen benen staan. De Tienerschool heeft alles in huis om jou op die spannende tocht te begeleiden.

5 “Hoe werkt de Tienerschool?” In de Tienerschool slaan leraren uit het basisonderwijs en uit het secundair onderwijs de handen in elkaar. Ze hebben ontdekt dat ze veel van elkaar kunnen leren. Samen bouwen ze een vierjarig parcours voor je uit. De Tienerschool giet de wettelijke leerplannen in een aangepast leerprogramma voor jongeren van tien tot veertien jaar. Na twee jaar krijg je je getuigschrift basisonderwijs. Nog twee jaar later behaal je je getuigschrift van de eerste graad secundair onderwijs. Je bent nu helemaal klaar om de juiste richting voor jezelf te kiezen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs.

6

7 “Waarom een Tienerschool?” De overgang van de lagere school naar het secundair onderwijs is een hele uitdaging voor een twaalfjarige en zijn ouders. Eerst moet je een school kiezen, én meteen ook de studierichting die op dat moment het meest geschikt lijkt voor jouw toekomst. Daarna moet je wennen aan de heel nieuwe manier van leren en les krijgen in het secundair onderwijs. De keuze en de aanpassing verlopen niet voor elke leerling even makkelijk.

8 De Tienerschool laat de leerlijnen en de leermethodes uit lager en secundair onderwijs naadloos in elkaar overlopen. Zo maak jij vlotjes de overgang van de lagere school naar het secundair onderwijs. Een studierichting kiezen hoeft in de Tienerschool nog niet: in onze breed georiënteerde eerste graad secundair kan jij eerst nog volop jouw vaardigheden en passies ontdekken. Wanneer je als veertienjarige afstudeert van de Tienerschool rol je haast vanzelf de juiste studierichting binnen.

9

10 “Wat kan je verwachten op de Brusselse Tienerschool?” onderwijs volgens de wettelijke leerplannen en eindtermen van derde graad lager en eerste graad secundair onderwijs een uniek, vernieuwend en eigentijds leerprogramma met leermethodes die het beste uit lager en secundair onderwijs combineren, helemaal op maat van jonge Brusselse tieners. een gloednieuw schoolgebouw met multifunctionele ruimtes, dat de Tienerschool laat bruisen van leven en leren een team competente en enthousiaste leraren, die geloven in hun project en samen met jou erin willen vliegen een vlotte overgang van de lagere naar de secundaire school een leerparcours van vier jaar waarin we je nauw opvolgen en permanent evalueren hoe jouw leertijd op de Tienerschool verloopt het grootst mogelijke leerrendement op basis van jouw vaardigheden en talenten

11  een steeds grotere taalvaardigheid in de schooltaal Nederlands, met veel aandacht voor vreemdetalenonderwijs en voor je thuistaal  een goed beeld van je kennen en kunnen wanneer je afstudeert  je eigen zegje in het schoolbeleid, een leerschool voor zelfstandigheid, betrokkenheid en probleemoplossend denken  je ouders als partners in een leerrijk en positief schoolklimaat.  een bruisend stukje Brussel, nauw verweven met buurtorganisaties, andere Brusselse scholen en belangrijke onderwijspartners zoals het Onderwijscentrum Brussel.


Download ppt "Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek."

Verwante presentaties


Ads door Google